1

LOETUIMAD LOOD 2016. Vargad puistavad Läänemaa talusid

Riina Tobias

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

Avaldame 2016. aastal Lääne Elu veebis enim loetud uudis- ja arvamuslood.

 

28. juuni 2016

politsei-symbolfoto-470x255

Juunis tabas Läänemaad varguste laine – kolme nädala jooksul on sisse murtud maamajadesse Noarootsi, Kullamaa ja Tuudi kandis. 

Enamasti on vargad kaasa viinud tööriistu, kuid mõnel pool piirdunud ka lihtsalt lõhkumisega. Suurim kahju küünib 2200 euroni. „Praegu ei saa kindlalt väita, et sissemurdmiste taga oleks üks ja sama kurjategijate seltskond, kuid sissemurdmised on toime pandud üsna lühikese aja jooksul ja sissemurdmise viis on sama,” ütles Läänemaa politseijuht Andrei Taratuhin.

Politseijuhi sõnul eristab praegust sissemurdmislainet klassikalistest suvilavargustest see, et tavaliselt armastavad vargad suvilais käia talvisel-kevadisel ajal, mil suvilad tühjalt seisavad. Praegu on aga suvi, mil inimesed just rohkem suvekodudes viibivad.

Taratuhin ütles, et maamajadesse sissemurdmise lainet pole Läänemaal pikka aega olnud – viimane jäi  2014. aasta lõppu, mil lühikese aja jooksul tungiti sisse Dirhami ja Sutlepa kandi suvilaisse. Toonased vargad on tabatud ja siis oli tegemist külaliskurjategijatega Harjumaalt.

Praeguste sissemurdmiste asjus politseil veel kahtlusaluseid pole. Taratuhini sõnul kontrollib politsei praegu infot, mida on inimesed politseiga jaganud. Politseijuht pani inimestele südamele, et kodukandis midagi või kedagi kahtlast märgates tuleks sellest politseile teada anda või vähemalt kahtlasi isikuid pildistada.  

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
uhhuu
uhhuu

Juunis sissemurdmised ja pool aastat hiljem räägitakse sellest ning kutsutakse inimesi valvsusele. On ikka operatiivsus alles!

wpDiscuz