Raamatukogu kirjanduspäev pakub tegevust nii suurtele kui ka väikestele

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Raamatukogu 068

Läänemaa keskraamatukogu direktor Ilme Sepp koos kolleegidega ootab raamatusõpru täna raamatukokku kirjanduspäevale. Foto arhiiv  

Raamatukogunädala puhul peab Haapsalu raamatukogu täna, 22. oktoobril traditsioonilist kirjanduspäeva, kus nii suurtele kui ka väikestele jagub tegevust kogu päevaks.

Raamatukogu ootab külastajaid kella 10st hommikul ja päeva esimene pool on pigem laste ja perede päralt. 

Kohe hommikul algab lastele kirjandusmäng, milles saab kaasa lüüa pärastlõunani. Keskpäeval teeb MTÜ Lastejooga näitliku perejooga tunni ja tund hiljem kutsub MTÜ Liigub ja Loob peresid mängutundi.

Kell 12 alustavad kirjastused raamatumüüki. Raamatuostjatel ja raamatukogust laenutajatel on loosikupongi alusel võimalik võita KohviSemu kohvioad.  

Pärast lõuna on huvitavate kohtumiste päralt. Seekordsed kirjanduspäeva külalised on seotud reiside ja reismisega. Nii räägib Annely Lember kunstipuhkusest Lõuna-Prantsusmaal, reisikirjanik Liina Metsküla ja ajakirjanik Madiken Kütt arutlevad üksinda reismisest ning polaaruurija Enn Kaup viib kuulajad sinna, kuhu tavainimese jalg enamasti ei satu – Antarktikast.  

Kirjanduspäeval tutvustab Anu Vunk ka eraraamatukogud laenutuskeskkonda Bookworld.me. Tegemist on maailma suurima eraraamatukogude kommuuniga, mile kaudu saab lähipiirkonnas olevatelt raamatusõpradelt laenutada parimaid raamatuid.

Kirjanduspäeva kava:

10-14 Kirjandusmäng lastele. Raamatukogust laenutajatel ja raamatute ostjatel on võimalus loosikupongi alusel KohviSemu kohvioad võita.

12-16 Kirjastuste raamatumüük.

12 Perejooga – tundi perele teeb MTÜ Lastejooga Läänemaal.

13 Mängutunni perele teeb MTÜ Liigub ja Loob.

13.30 Reisile kunstiga – Annely Lember räägib kunstipuhkusest Lõuna-Prantsusmaal ehk kuidas lõpetada ajaga võidujooks.

14.20 Auhindade üleandmine kirjandusmängu võitjatele ja lugemishuviliste vahel KohviSemu kohviubade välja loosimine.

14.30 Eraraamatukogude laenutuskeskkonda Bookworld.me tutvustab keskkonna looja Anu Vunk.

15 Reisikirjanik Liina Metsküla ja ajakirjanik Madiken Kütt räägivad üksinda reisimisest.

16 Enn Kaup, polaaruurija ja raamatute autor räägib Antarktikast.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments