Reformierakond toetab presidendikandidaadina Kersti Kaljulaidu

Tarmo Õuemaa

tarmo@le.ee

kaljulaid nestor

Kersti Kaljulaid ja Eiki Nestor. Foto Aadu Must

Täna kogunenud reformierakonna juhatus ja riigikogu fraktsioon toetab konsensuslikult presidendikandidaadina Kersti Kaljulaidu.

„Kersti Kaljulaid on laia silmaringiga, pikaajalise rahvusvahelise suhtluse kogemusega väärikas presidendikandidaat ning vastab nendele ootustele, mis Reformierakonnal presidendi suhtes on,“ ütles reformierakonna esimees, peaminister Taavi Rõivas.

„Kutsume kõiki parlamendierakondi leidma üksmeelt ja valima president ära riigikogus 3. oktoobril. See on kõigi kuue parlamendifraktsiooni ühine vastutus,“ sõnas Rõivas.

Eile teatas riigikogu esimees Eiki Nestor, et presidendikandidaadiks saamise ettepaneku otsustas riigikogu vanematekogu teha Kersti Kaljulaiule.

Enamik riigikogu fraktsioone teatas, et toetab Kaljulaidu, kuid reformierakond lubas otsuse teha pärast tänast kohtumist kandidaadiga.

Kersti Kaljulaid on Euroopa Kontrollikoja liige ja Arenguseire Nõukoja esimees, ta on töötanud Hansapangas, Eesti Energias ja olnud peaminister Mart Laari nõunik.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
4 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
mani
7 aastat tagasi

Ok, valik. Lisaks ootan samuti otsevalimisi, siis otsustaks rahvas otse ilma arusaamatute valijameste söötmise ja meelitamistega.

sammelik
7 aastat tagasi

erakonnad,mis te koonerdate,andke rahvale vaba käik,lennart meri ajast ootab valimisseadus oma aega juba

spikker
7 aastat tagasi

Niikaua me endid piiname,kuni saame aru,et praktiliselt kandidaate saab olla vaid üksainus,kes tõuseb.Läbime kadalippu….

?
7 aastat tagasi

Toetage,toetage,aga kas ka salajasel hääletusel.