EPL: Morobell peab lõhutud merekaabli eest maksma 145 000 eurot

Tarmo Õuemaa

tarmo@le.ee

Raivo Baum arvo tarmula

Raivo Baum. Foto Arvo Tarmula

Haapsalu kalapüügifirmal tuli konkreetsete tõenditeta kohtuhagis välja käia ligi 145 000 eurot, kirjutab Eesti Päevaleht.

Septembris jõustus kohtuotsus, mille järgi väidetavalt telekomifirmade merekaablisse takerdunud laevaomanikul Morobell OÜ-l tuleb lõhutud kaabli eest koos kohtukuludega välja käia ligi 145 000 eurot.

„Laev polnud isegi selle kaabli purunemiskohas. Kaks kuud hiljem saime teada, et selline asi on juhtunud. No kuidas sa tõendad siis enam?” ütles Morobell OÜ suuromanik Raivo Baum.

2014. aasta märtsis liikus Morobelli kalalaev Toolse üle merekaabli. Merekaabel purunes üheksa minutit hiljem ja 110 meetrit eemal.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Kohtuotsus
7 aastat tagasi

Põhjusliku seose osas suurema ohu allikale iseloomuliku riski ning hagejatele tekkinud kahju vahel loeb ringkonnakohus tuvastatuks kaabli katkemise aja ja koha ning kostja laeva liikumise kohta esitatud tõenditele antud hinnanguga. Kostja ei tõendanud, et laev ei olnud võimeline merekaablit purustama või muul viisil kahjustama, et veenda kohut, et ajal, kui laev ületas merekaabli ja samal ajal ühendus katkes merekaablis, ei põhjustanud kaabli vigastust kostja laev, selle traal või ankur või nende külge kinnitatud või kinnitunud ese. Nõustuda saab hagejatega, et ei ole eluliselt usutav, et vaidlusalune merekaabel purunes iseenesest 50 m sügavusel ja sai iseenesest selliseid kahjustusi ajal, millal kostja… Loe rohkem »

Ll
7 aastat tagasi

Keegi peab ju süüdi olema

Kübe
7 aastat tagasi

Meie kambake on ka pahatihti juba ette süüdi kõikides hädades. Alustades lällamisest ja urineerimisest avalikult kuni miinuses linnaeelarveni välja…

huvitav
7 aastat tagasi

kuidas on tagatud süütuse presumptsioon? Kas on võimalik tõendada, et nad n süüdi? See ettevõte ei peaks ju tõendama, et ta on süütu, vaid süüdistaja peab selgete tõenditega näitama, et nad seda tegid?

jee-jee
7 aastat tagasi

“sisutihe” artikkel, millest selgub, et nt. suvaliselt kinnipüütud varas peab 2 kuud peale nätsupaki vargust poeomanikule tõestama, et tema ei varastanud nätsu. Küsimus on, et kelle suu suitseb?