Ida-Viru maavanem kaalub maanteeameti suhtes järelevalve algatamist

Tarmo Õuemaa

tarmo@le.ee

Ida-Viru maavanem Andres Noormägi kaalub pärast neljapäeval toimunud kohtumist maanteeameti peadirektori Priit Saukiga võimalust teha majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumile ettepanek maanteeameti suhtes järelevalvemenetluse algatamiseks.

Noormägi ütles BNS-ile, et kohtumise kõige olulisemad teemad olid sõidukijuhieksamite sooritamine Narvas ja teedeehituse planeerimine.

"Ida-Viru rahvale oli väga ebaselge, miks üheks regionaalkeskuseks planeeritakse Rakveret," ütles Noormägi ja tõi välja, et elanikke on Lääne-Virumaal umbes kolm korda vähem kui Ida-Virumaal.

Noormäe sõnul kinnitas Sauk, et eksamite vastuvõtmine peaks ka Narvas näiteks kahel kuni kolmel korral nädalas alles jääma.

Teine küsimus, mis Noormäe sõnul Saukiga teemaks tuli, oli küsimus, miks teid remonditakse kohtades, kus liiklustihedus on väiksem kui niimõnelgi suurema koormusega lõigul. Noormägi tõi näiteks Jõhvi – Narva maanteelõigu, kus sõidab kohati 7000 sõidukit ööpäevas, ent ometi jääb see teelõik remontimata, samal ajal kui Lääne-Virumaal Haljala lähedal remonditakse teelõiku, mille koormus on 2000 sõidukit ööpäevas. "Ega me sellele küsimusele konkreetset vastust ei saanud," nentis Noormägi.

Kohtumise järel kaalub Noormägi võimalust pöörduda majandus- ja taristuminister Kristen Michali poole ettepanekuga maanteeameti suhtes järelevalve algatamiseks. "Kust sünnivad sellised otsused, mis isegi lasteaialapsele tunduvad imelikud?" küsis Noormägi. "Ma mõtlen siin just Rakvere versus Narva, kui me räägime regionaalkesusest või siis teede renoveerimine kohas, liiklustihedus on kolm korda väiksem," sõnas Noormägi.

Noormägi nimetas iseenesest õigeks maanteeameti ideed, et autojuhieksamite eksamineerijad oleksid roteeruvad ja võtaks eksameid vastu ka teistes linnades. "See tundub väga loogiline ja see on mõistlik, sellega igasugune võimalik korruptsioonioht langeb ära," sõnas Noormägi. "Narvas jätkuvalt registribüroo külastajate arv kasvab, mis on anomaalia võrreldes kogu Eestiga ja see, et eksamite tegijatest põrub esimesel korral 30 protsenti läbi, näitab pigem eksami kvaliteeti, et ei lasta kõiki läbi," märkis Noormägi.

"Riik peab olema tugev ikkagi piirialadel, Rakvere lihtsalt ei ole konkurentsivõimeline siin," ütles Noormägi.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments