Suvitaja kogemus: valutava hambaga laps sai Haapsalus abi teisel katsel

Lehte Ilves

lehte.ilves@gmail.com

Hambaarst. Foto: Pixaby

hambaarst foto pixabay

Foto: Pixabay

Haapsalus suvitav Heini Valdmann soovis läänlastega jagada üht halba ja üht head kogemust, millega ta Haapsalus  sel nädalal kokku puutus.

Kolmapäeva hommikul hakkas tema kuueaastase poja piimahammas loksuma. Hammas tegi valu, oli halvasti lahti, ige punane, süüa ei saanud. Isa proovis, aga kodus ta hammast välja tõmmata ei saanud.

Kella 11 paiku läksid nad koos Kesklinna hambakliinikusse kaubanduskeskuses (OÜ MarDent Kesklinna Hambakliinik). Valdmann rääkis kliinikus oma loo ära: et ta ei ela Eestis, et poisil hammas loksub ja valutab, ei lase süüa. Tõrksa olekuga daam selgitas, et nende juurest abi ei saa, ei ole numbreid ja kui süüa ei saa, siis joogu vett.

„Mis siis saab?” küsis Valdmann. „Kas valutava hambaga ei saa vastuvõtule? Mingid erandid ju peaksid ometi olema.”

Valdmann pakkus välja, et äkki mõni number vabaneb, kui mitte täna, siis ehk järgmisel päeval võib-olla. Kliiniku töötaja võttis Valdmanni telefoninumbri ja lubas helistada, kui number vabaneb. Neljapäeva lõunaks ei olnud keegi veel helistanud.

Hambakliinikust lahkunud, märkasid isa ja poeg piki Jaama tänavat jalutades Koskise hambaravi silti. Seal oli dr Marina Koskinen arstikitli juba seljast võtnud, aga lapse murest kuuldes pani kitli selga tagasi ja võttis lapse ette. Hamba eemaldamiseks kulus 2,5 minutit.

„Kus on ikka vahe inimestel ja olemistel!” ütles Valdmann. „Tahaksin südamest ühte kiita ja teist laita.”

Kesklinna kliinikus tol päeval tööl olnud administraator ütles, et kõik arstid olid tol hetkel hõivatud. „Pakkusin, et võtan telefoninumbri ja kui tekib vaba hetk, helistan, aga mees ei olnud nõus, tal oli kohe vaja,” selgitas administraator.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
44 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Kliiniku tegevjuht selgitab, miks ei saanud loksuva hambaga poiss kohe abi | Lääne Elu
7 aastat tagasi

[…] Haapsalus suvitav Heini Valdmann soovis läinud nädalal läänlastega jagada üht halba ja üht head kogemust, millega ta Haapsalus  kokku puutus. Kolmapäeva hommikul hakkas tema kuueaastase poja piimahammas loksuma. Hammas tegi valu, oli halvasti lahti, ige punane, süüa ei saanud. Isa proovis, aga kodus ta hammast välja tõmmata ei saanud. Kella 11 paiku läksid nad koos Kesklinna hambakliinikusse kaubanduskeskuses (OÜ MarDent Kesklinna Hambakliinik), abi aga jäi saamata. Lugu loe siit! […]

suvi
7 aastat tagasi

see niinimetatud isa on eestlane ja pensionär. saab ka eesti riigilt pensionit. inimene kes iga aasta on lehes oma sinimust valge lipu pärast,on uks ennast täis vana härra.

Hambahaldjas
7 aastat tagasi

Kesklinna MarDent’is alati hea teenindus. Hambavalutajale tundub loomulikult, et tema valu on kõige suurem ja arstile on vaja saada esmajärjekorras, nüüd ja kohe. Ent, inimene ei adu, et samal päeval on neid valutajaid veel teisigi ja kõik nad ootavad kiiret abi ja vabanevat aega, kõik nad pannakse ka ootele. Hambaarst ei saa ju terve päeva nende äkkvalutajatega tegeleda. Normaalne on, et kiire probleemiga saab arstile mõne päeva jooksul ja MarDentis seda suure mure korral ka saab. Iga vahele tulnud inimene pikendab ju kellaajaliselt ootavate patsientide aega. Meie täname küll MarDenti kliinikut,kogu oma sageli hambaarsti külastava perega. Jõudu ja jaksu neile!

Hardi
7 aastat tagasi

Muidug peale leheartiklit peab ennast ikka heast küljest näitama. Oli aeg, kus öeldi filmi järgi:” Me oleme Tallinnast ja maksame” Nüüd on Kalevipoegadel uhke öelda, et me oleme Soomest ja meid peab kohe teenindama, sealjuures soomlased ise seda küll ei arva, nad on harjunud teistest, kasvõi arstidest, lugu pidama ja jäävad oma nõudmistes ikka viisakateks.

ma
7 aastat tagasi

olin täna tunnistajaks, kuidas see isa ja poiss tulid tohtrit tänama. Ülbusest polnud lõhnagi-tore pere tundus.

MANN
7 aastat tagasi

AGA KUI TE OLEKSITE LÄINUD DR. SIIRI UKSE TAHA, SIIS SEALT PÄÄSEB ALATI SISSE JA ABI ALATI OLEMAS!!!

...
7 aastat tagasi
Reply to  MANN

Juhul,kui arst pole ära läinud.

Mumm
7 aastat tagasi

Neile kes väidavad, et piimahammas tuleb hetkega ja midagi pole vaja teha – mul siin üks juba mitu nädalat loksutab ja midagi ei tule veel. Õnneks pidevalt valu ei tee. Normaalne arst seda ka ära ei tõmbaks kui probleeme pole. Artiklis kirjeldatud lapsel oli ilmselgelt probleem, hea et abi sai.

Roosi
7 aastat tagasi

Seda kadedusekiunu,kui keegi on Soomest.Viimaseks jätta!?Tegelikult mida kadestada,kui hädas oled lapsega.

niijanaa
7 aastat tagasi

See meeldiv teenindaja on praegu puhkusel,asendaja aga pole nii meeldiv.

:)
7 aastat tagasi

Hapukurgihooaeg Lääne Elus on alanud – ega sellelt tädi Lehtelt paremat lugu pole oodatagi.