Tallinna lennujaamale tehti pommiähvardus, asja uurib kaitsepolitsei

Lemmi Kann

lemmi.kann@le.ee

lennuk nag estonianFoto on illustratiivne. Foto: arhiiv

Täna öösel pärast kella 2 helistas Tallinna lennujaama ning kaitsepolitseisse end Daeshi liikmeks kutsuv mees, kes teatas kavatsusest õhkida nädala jooksul Tallinnast Saksamaale suunduv lennuk. Telefonikõned olid tehtud inglise keeles, Eesti mobiilinumbrilt ning Eesti territooriumilt, teatas riigiprokuratuur.

Kohe pärast telefonikõne saamist kontrollis politsei täiendavalt Tallinna lennujaama ning väljuvate lendude ohutust. Politsei jätkab kõrgendatud turvameetmetega tööd Tallinna lennujaamas. Kaitsepolitsei alustas juhtunu uurimiseks kriminaalmenetlust paragrahvi alusel, mis käsitleb lennuohutusvastast rünnet, menetlust juhib riigiprokuratuur.

„Hetkel pole lisaks telefonikõnele muud tegelikule ohule viitavat infot, kuid võtame tehtud ähvardusi tõsiselt,“ ütles menetlust juhtiv riigiprokurör Inna Ombler.

„Olgugi et Daesh ei ole oma rünnakute puhul eelhoiatusi teinud, tõstame turvameetmeid ning alustatud on menetlus, et ähvarduse teinud isik tabada. Lennuohutuse peavad tagama turvameetmed sõltumata sellest, kas ähvardusi tehakse või mitte,“ märkis Kaitsepolitseiameti peadirektori asetäitja Aleksander Toots.

Turvameetmete tõstmine ei tohiks reisijatel lisaaega võtta ning lennud Tallinna lennujaamast väljuvad plaanipäraselt.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
2 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Eesti+Vabaks
7 aastat tagasi

Haapsalus läheb asi hulluks vist alles siis kui mõni pagulastest Est-Transi valge kaubaauto peale tööle võetakse, no ja eks RannaRootsi lihatööstus oma liharaiumiskirvestega võib ju ka mõnel hambaarst-programmeerijal katuse sõitma panna.
Mõlemad on näited elust( või surmast) enesest, kahjuks…

Sajaga
7 aastat tagasi

Hahahaahaa paras raisk, võtke veel vastu neid kaabakaid.Krt ükskord ei hakata juba mõtlema, aeg juba ammu silmad avada!