Pagula sai uue tegevjuhi

Kaie Ilves

kaie@le.ee

Innar Mäesalu

Vastse tegevjuhi Innar Mäesalu harrastus on pillimäng. Arhiiv

Mõne päeva eest hakkas Haapsalus sõjapõgenike aitamisega tegelevat Pagula mittetulundusühingut juhtima endine Lääne maavanem Innar Mäesalu.

Mäesalu koos suurärimees Koit Uusiga on Pagula asutajad. Kui Pagula senine tegevjuht Maarja Pikkmets jäi emapuhkusele, asus Mäesalu ise MTÜd juhtima. „Olen nagunii asja sees olnud,” ütles Mäesalu.

Haapsalus elab aprilli lõpust viieliikmeline pagulasperekond Süüriast: 28aastane Samer, 22aastane Asmaa ja nende kolm väikest last. Mäesalu sõnul hakkab perekond tasapisi siinse eluga kohanema.

„Ühtegi tagasilööki ei ole olnud,” ütles Mäesalu.

Lapsi harjutatakse lasteaias käima, Samer on saanud endale töövahendid, et ta saaks  tegeleda oma harrastuse, mosaiikide valmistamisega.

MTÜ Pagula otsib oma fb-lehel uut korterit sõjapõgenikele. Mäesalu sõnul ei ole esialgu teada, et Haapsallu oleks tulemas uusi sõjapõgenikke. „Aga meie ülesanne on nende tulekuks valmis olla,” ütles Mäesalu.

 

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Ott
7 aastat tagasi

Allahu akbar?

AP
7 aastat tagasi

alles võeti PAGULA Kodukant Läänemaa likmeks, viimases järgmisel aastal uued juhatuse valimised. Ei imesta kui Mäesalu kenasti uues juhatuses istub…..

piedrich
7 aastat tagasi

las läheb ka emapuhkusele. leningradi!

Mitte
7 aastat tagasi

Kohe ei saa aru,mul ole,ks ka vaja harrastuseks töövahendeid??

to jah
7 aastat tagasi

ilmselt olulisem asi elus ühe noore ema jaoks-jääda saledaks…..

olaf
7 aastat tagasi

Need lapsed on multikulti lasteaias nimega “Tareke”. Seal on venelased, eestlased ja ei tea kes veel. Esimeseks sammuks on menüü korraldamine vastavalt laste eripärale. On oodata riigihanget toiduvalmistamise tehnoloogia ümberkorraldamiseks ja kokkade leidmiseks. Pole välistatud kõrgepalgaliste kokkade tellimine vastavatest piirkondadest. Sama toimub õpetajatega. Järgmiseks sammuks on “Tareke” lasteaia territooriumi laiendamine ümberkaudsete hoonete arvelt nagu nõuka ajal. Territoorium on vajalik seoses laste kultuuri omapäraga.

?
7 aastat tagasi

Kas need lapsed käivad Vikerkaare lasteaias? Kui see tõesti nii on,siis kuidas need lapsed omale lasteaiakohad koheselt said?

jah
7 aastat tagasi
Reply to  ?

on ka teised hädalised kohe kohad saanud…nt varjupaika pógenenud emade lapsed

jah
7 aastat tagasi

mina vist nägin täna seda pereema.selline töesti nooruke,aga väga kaunis 🙂 eesti paksenevale noorsoole eeskujuks-kuidas sünnitada kolm last,aga näha välja nagu sale teismeline 🙂 silm lausa puhkas….

Ott
7 aastat tagasi

REETUR-ja mis reeturitega tehakse?…

IRW
7 aastat tagasi

Millistest sõjapõgenikest te räägitse ??? See on kaasaegne orja äri. Kuskil maailma otsas lavastatakse kriis. Siis müüakse sinna relvi. Seejärel minnakse pommitajatega demokraatiat viima. Seejärel administreeritakse pagulastekarja enda rikastumis eesmärgil. Seejärel antakse kõrge intressiga laenu purukspommitatud maale taastustööde läbiviimiseks. – SEE ON KÕIGE EHTSAM ORJAÄRI

nõus
7 aastat tagasi
Reply to  IRW

Aga ühel hetkel tuleb igal inimesel seista Jumala kohtu ees, ka nendel kes on ennast selle räpase äriga sidunud,siinkohal minu sügav kaastunne neile kes peavad minema põrgusse – igavestesse piinadesse. Tõeline ja igavene elu on taevas.

Õige tähelepanek
7 aastat tagasi
Reply to  nõus

Võtame kätest kinni, laulame natuke ümber lõkke ja vend ongi natukese aja pärast läinud parimatele jahimaadele. Nii lihtne see ongi. USA kvantservereid on ka nii kokku jooksutatud. Probleem on selles et sellise vaimse invaliidi jaoks ei taust tikku tõmmata, see poob ennast ise ülesse. Uusi vanamees seebi ja nööri juba andis, praegu käib puu otsimise voor. Juba algusest peale oli näha et näitsikutel ei pea närvikava vastu.

jah
7 aastat tagasi
Reply to  nõus

töeline pörgu asub ikka maapeal-mine ole natuke aega kuskil hooldekodus vöi hooldushaiglas,köige raskemate patsientide juures,siis saad teada,mis pörgu on….