Uus omanik lõi majatarvete poe teenindusmajast välja ja teeb asemele viinapoe

Kristjan Kosk

kristjan.kosk@le.ee

gaido  virosiim

Mitu aastakümmet majapidamistarbeid müünud ASi Jare omanik Gaido Virosiim hakkas kolmapäeva pärastlõunal oma poodi kolima. Esialgu lattu. Mis edasi saab, näitab aeg. Foto: Arvo Tarmula

Oksjonilt teenindusmaja ostnud Kroonikeskus OÜ lõpetas rendilepingu Jare majatarvete poega, neis ruumides võtab koha sisse SuPerAlko.

Teenindusmaja ostis Haapsalu Linnahoolduse korraldatud  oksjonilt osta.ee keskkonnas 481 750 euroga Kroonikeskus OÜ, mis peab juba aastaid Rakveres, Tartus ja Võrus suuri kaubanduskeskusi.

„1. juunil peab plats puhas olema,” ütles Lääne Elule majatarvete poodi pidava ASi Jare omanik Gaido Virosiim ja lisas, et uued omanikud on suurte plaanidega suured tegijad ja pikka juttu ei aja.

AS Jare kolis oma Nurme tänaval tegutsenud värvipoe ja pikki aastaid Ehte tänaval olnud majatarvetepoe teenindusmajja kolm aastat tagasi. Pakkimine ja kolimine algas juba eile. Uusi poeruume veel pole.

„Kolime oma kaubad kõik praegu laopinnale. Inimesed lähevad kõigepealt puhkusele ja siis vaatame, mis edasi saab,” ütles Virosiim ja selgitas, et Haapsalu linnas ta vähemalt praegu teist sobivat ja küllalt suurt kaubanduspinda ei tea, mis poele sobiks. Poodi soovib Virosiim pidada aga tingimata Haapsalu linnas, et olla inimestele mugavalt lähedal ja käeulatuses. „Haapsalus ju polegi mingit teist kohta, kust kas või kruvisid osta!”

Virosiim nentis, et kaupa on poel praegu käes palju, raha aga mitte – pärast kolimist hakati just korralikult jalgu alla saama. „Raha on kauba all,” ütles ta ja andis teada, et linnaelanikel on praegu hea võimalus tühjendusmüügile kaasa aidata. Pood jääb avatuks järgmise nädala lõpuni.

SuPerAlkost kinnitati Lääne Elule, et pood tuleb sel suvel tõesti Haapsallu.
Kroonikeskuse ja SuPerAlko vahel on ühendav lüli – ärimees Elmo Ehrlich, kes on nii Kroonikeskuse kui ka SuPerAlko poeketi omanikfirma Aldar Eesti omanikeringis.

Kangadžungel ootab

Teine suurem teenindusmajas tegutsev pood on Kangadžungel. Samanimelise poeketi omanik Ailen Nõmberg ütles, et osaühing on Kroonikeskuselt seni saanud ühe e-kirja, mis sisaldas pakkumust üürihinna tõusu kohta.

„Vastasime, et me pole kõrgema üüriga nõus,” ütles Nõmberg. Vastust pole teenindusmaja uuelt omanikult veel tulnud.

Nõmberg rääkis, et Haapsalus poodi pidada on ettevõttel suhteliselt kallis tegevus – teenindusmaja hoone on suur ja amortiseerunud, mistõttu on kommunaalkulud kopsakamad kui Kangadžungli poodidel Tallinnas. Pole veel ka teada, kas uuel omanikul on kavas kogu maja seisukorda oluliselt parandada, et see nüüdisaegse ärihoone kvaliteedi välja annaks. „Pole ju mingit mõtet amortiseerunud ruumide eest rohkem maksta,” selgitas Nõmberg.

Kui Kroonikeskusega ei õnnestu poele sobivais tingimustes kokkuleppele jõuda, kavatseb Nõmberg Kangadžungli ära kolida. Pilk on peale pandud Haapsalu kaubamajale, kus on praegu vaba sobiva suurusega kaubanduspind, millel tegutses varem jalatsipood Walking.

„Kui hinnatase võrdsustub kaubamaja rendihinnaga, siis miks me peaks maksma vanas hoones sama hinda nagu Haapsalu ainukeses kaubanduskeskuses, kust käib rohkem rahvast läbi?”

Millised plaanid on uuel omanikul teenindusmaja hoonega, ei õnnestunud Lääne Elul teada saada. Artikli autor helistas Kroonikeskuse juhatuse liikmele Elmo Ehrlichile möödunud nädala lõpus. Ehrlich vabandas ajanappusega ja palus saata küsimused e-kirjaga. Eilseks ei olnud vastuseid veel saabunud ja Ehrlich sai uue kõne. Kuulnud küsimust rendilepingu  lõpetamise kohta ASiga Jare, muutus mees tõredaks, viitas taas ajapuudusele ja lõpetas kõne.

Kes on kes

OÜ Kroonikeskuse põhitegevusala on majandusaasta aruande järgi kinnisvara ost-müük, vahendus ja rentimine. Osaühingule kuulub Rakveres F.G Adoffi tänaval asuv Kroonikeskus, Tartu tn 55 Lilleoru kaupluse hoone Pärnus, Raba tänaval laohoone ning Tartus Võru ja Kastani tänaval Sõbra kaubanduskeskus.

2015. aasta majandusaasta aruannet pole Kroonikeskus esitanud.

2014. aastal moodustas OÜ Kroonikeskus müügitulu 2 148 990 eurot.  Müügitulust 2 105 406 eurot oli renditulu ja 43 584 eurot moodustas vahemikus juunist augustini kauba müük Vergi sadamas.

OÜ Kroonikeskus

Endine ärinimi Helter Kaubandus

Aadress Iirise 8, Näpi alevik, Sõmeru vald, Lääne-Viru maakond

Juhatuse liikmed Elmo Ehrlich, Urmas Sardis

Osanik OÜ Vergi Invest

Aadress Võru tn 55f, Tartu linn, Tartu maakond

Juhatuse liikmed Elmo Ehrlich, Urmas Sardis

Osanik OCTOPUS CONSOLIDATED SA, Sõmeru vald, Lääne-Viru maakond

OÜ Aldar Eesti

Aadress Iirise 8, Näpi alevik, Sõmeru vald, Lääne-Viru maakond

Juhatuse liige Lennu-Imre Poll

Osanik Riho Maurer

Osanik AS KEIO-E

Aktsionär Elmo Ehrlich

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
kauaks ta jääb?
7 aastat tagasi

Igas poes, kus piim on ka alko. Kas keegi teab, miks ma peaks sealt SuperAlkost ostma? Miks ma üldse peaks viitsima sinna minna? On seal hinnad madalamad, on valik meeletu või mis??? Ei, ma niisama küsin, ega ma nagunii ei lähe ise sinna, aga no põhimõtteliselt.

Vanamees
7 aastat tagasi

Gaidole mõtlemiseks: Ehk on autobaasis vaba pinda või MEKi territooriumil uue mööblipoe lähedal või senine postkontor? Või siis üle maksta Havi keskus, realiseerimiskeskus. Täitsa tühi on endine arvutusjaam.

mõistus
7 aastat tagasi

tule koju -veel üks alko. Seda pole mingil juhul vaja.

Ott
7 aastat tagasi

Haapsalus ei kannatagi kaine peaga olla…

Ott
7 aastat tagasi

ibra on haiglas…toetan korraliku valikuga poodi…

pook
7 aastat tagasi
Reply to  Ott

Tal ei pidant jah maks viimasel ajal häesti töötama.
Sellepärast ongi vaja üht korralikku alkopoodi, kust saaks kõrgekvalittedilist kraami, mis maksa tuksi ei keeraks.

pook
7 aastat tagasi

Toetan 100%

toslem
7 aastat tagasi

karta tuleb seda, et teenindusmajaga ei juhtu sama, kui holmipealsega. sama punt.

Ott
7 aastat tagasi

sekspoodi ei tulegi…

Nipitiri
7 aastat tagasi

Sel majal pole ju parklat, kuhu vodkaturistide busse parkida ja samas pole sinna sisse- ja väljasõit sõiduautogagi eriti mugav, Sõidan parem Rimisse viina järele-

ettepanek
7 aastat tagasi

Alkoholi müüdaks ainult Alkopoes ja toidupoodidest peaks alkoholi välja viima . Lastega emad ei pea seisma õllepudelite vahel kassajärjekorras