31. jaanuar: Aasta kaupa elu

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

Rahapuudus ajab Haapsalu linnavalitsust meeleheitlikult otsima väljapääsu. Alles teatas linnapea, et tuleb maha müüa linnavalitsuse maja. Nüüd on plaan müüa Lihula mnt 3 oma tütarettevõttele Linnamajanduse ASile.

Umbes samasuguse triki tegi linnavalitsus veekeskusega. Ka siis oli linna laenuvõime laes. FKSM ehitas veekeskuse 2003. aasta kevadeks 25 miljoni krooniga valmis, linn peab nüüd 10 aastat maksma ehitajale renti. Raske on ette kujutada linna ilma veekeskuseta, aga raske on ka ette kujutada, kust võtta tuleval aastal veekeskuse väljaostmiseks 890 000 eurot (14 mln kr).

Lihula mnt 3 müük Linnamajanduse ASile tundub mõistlik, aitab ühe aasta ära elada ja säilitab võimaluse, et aegade paranedes saab maja edasi müüa. Kui kaua aga suudab linn oma rahamured aasta kaupa edasi lükata?

Linna finantsjuht Martin Schwindt, kes Haapsalu rahaseisu kõige paremini adub, pole kunagi varem nii murelikuna volikogu ees esinenud kui läinud reedel. Alternatiivid, mida ta tulevaks aastaks pakkus, pole linlastele meeldivad. Need ennustavad kokkuhoidu ja nõuavad lisa linlaste rahakotist. Seda kõike kroonivad tuleval sügisel ka kohalikud valimised.

Lehte Ilves

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments