Haapsalu elanikud saavad eelarveraha jagamisel kaasa rääkida

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

nostalgia linnuses (1024x683)

Linnavalitsus kutsub elanikke 20 000 euro jagamisel kaasa rääkima. Foto arhiiv

Haapsalu linnavalitsus kutsub elanikke linna eelarveraha kasutamisel kaasa rääkima, ettepanekuid ühe osa linnaeelarve kasutamiseks saab tea 16. maist 17. juunini. 

Elanikud saavad kaasa rääkdia 20 000 euro kasutamisel. See tähendab, et võita võib üks ettepanek kuni 20 000 euro kasutamiseks või mitu  paremusjärjestuses enam hääli saanud ettepanekut, mille eeldatav maksumus kokku ei ületa 20 000 eurot.

Ettepanekuid saab esitada 16. maist 17. juunini kas paberkandjal (isiklikult Haapsalu Linnavalitsuse kantseleile, esitades isikut tõendava dokumendi) või selleks spetsiaalselt kohandatud elektroonilises kohalike omavalitsuste istungite infosüsteemi VOLIS keskkonnas www.volis.ee) identifitseerides ennast isikutunnistusega või mobiili-IDga).

Esitatavad ideed peavad olema Haapsaluga seotud ja avalikus kasutuses, pakkuma avalikku hüve ning nende elluviimine ei või kaasa tuua ebamõistlikke kulusid linna järgnevate aastate eelarvetele. Ideede esitamise lihtsustamiseks on määratud järgnevad alaliigid: teed/tänavad/linnaehitus, lapsed/pered/sotsiaal, vanalinn/turism, ajalugu/monumendid ja spordirajatised.

Ettepanekuid analüüsb ja sõelub komisjon, kuhu kuuluvad linnavalitsuse liikmed sh linnapea, linnaarhitekt, ehitusjärelvalve spetsialist ja kuni neli volikogu esindajat.

Komisjoni välja valitud objektide seast valitakse rahastamist saavad objektid ning nende vahel toimub uus hääletus. Ka hääletus viiakse läbi elektrooniliselt kohalike omavalitsuste istungite infosüsteemi VOLIS keskkonnas (www.volis.ee) ja Haapsalu Linnavalitsuse kantseleis (Posti 34, Haapsalu)  1.-17. juulini. 

Haapsalu linnapea Urmas Suklese sõnul on kaasav eelarve Haapsalu jaoks küll uus, kuid mujal juba mitmeid aastaid edukalt kasutusel olnud lahendus. „Usun, et Haapsalu kodanikud löövad aktiivselt kaasa ettepanekute tegemisel ning hääletamisel," ütles Sukles lootusrikkalt.

Kaasavat eelarvet on teiste hulgas rakendanud ka Kuressaare, Pärnu, Viljandi ja Tartu linn. 

Tõnu Parbus

Haapsalu linna avalike suhete spetsialist

 

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Linnaelanik Haapsalust
7 aastat tagasi

Mida siin arutada. Suvisel ajal on Karja tänav suur “kork” liiklusele. Ja viiks ka Posti tänava kergemasse olukorda.
Teen ettepaneku kulutada see raha ja võimalikud muud rahad Metsa tänava kõnnitee ehituseks ja remondika. Et terves ulatuses Tällinna maanteesr ja Tamme tänava ristmikust : jupp Tamme tänavat, Metsa tänav ja Vee tänav kuni Promenaadi väravateni!

Jaan
7 aastat tagasi

Loe ja imesta, Haapsalus domineerib linnavalitsus ikka volikogu üle.Parbus on oma avaldustes lihtsalt orav-spetsialist ja muud ei rohkemat.