Ajujahi võidu nimel hakkavad võistlema kaks Läänemaalt pärit ideed

Kristjan Kosk

kristjan.kosk@le.ee

Markus Lember

Levidera E-muusikakool looja Markus Lember. Foto: Arvo Tarmula

Äriideede konkursil Ajujaht jõudsid 30 parema hulka kaks Läänemaalt esitatud ideed –mootorsaeranits ja laulma õpetav äpp Levidera E-muusikakool.

Restauraatori ja puidutöömehe Laur Oberschneideri välja mõeldud mootorsaeranits oleks abiks metsamehele. Tema disainitavad rakmed aitavad mugavdada varustuse kandmist.

Läänemaa ühisgümnaasiumi õpilaste Markus Lemberi ja Karel Nappuse äpp Levidera E-muusikakool aitab inimesi läbi arvutiprogrammi laulma õpetada. Nad pakuvad virtuaalset lauluõpet koos tagasisidega, mis võimaldab õppuril jälgida lauldes oma hääle visuaalset representatsiooni.

Ajujahi telehooaeg algab neljapäeval.

Tänavusel hooajal on kavas kaheksa episoodi, millest esimeses asub võistlustulle sada meeskonda. Avasaates näeb vaataja, mis sai saatuslikuks neile, kellele edasipääsu uks suletuks jäi.

30 paremat läbisid kahe kuulisele intensiivse koolitus- ja mentorlusprogrammi.

Mentorite hulgas oli tippjuhte ja spetsialiste nii rahvusvahelisest infotehnoloogia ettevõttest Nortal, SEB pangast, EstBANist kui mujalt Eesti start-up ökosüsteemi kuuluvatest organisatsioonidest. Teiste seas pakkus tiimidele nõu internetiturundusettevõtte Convertal partner Taavi Raidma.

Ajujahi tänavune auhinnafond on 60 000 eurot. Peale selle paneb kodanikuühiskonna sihtkapital koostöös SEB pangaga välja kuni 10 000 euro suuruse eriauhinna parimale sotsiaalsele ettevõttele. Sotsiaalsetele ettevõtetele pakkusid mentorlustuge SEB panga ja heateo sihtasutuse spetsialistid.

Ajujahi tänavuse hooaja võitja selgub otsesaates 26. mail.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
kakaputukas
7 aastat tagasi

Mootor saeranits ehk kergendaks küll metsas mauramist,aga mootorsae ranitsa leiutaja nägi vist telekast metsa.

pisilane
7 aastat tagasi

aga miks kõik Markusele õnne ja edu soovivad? Kas Karel oli vaid ilupärast selle loomise juures? Kogu au Markusele aga selle e-kooli tegid nad ju kolmekesi? Miks teised tagaplaanile on surutud?

aga
7 aastat tagasi

saelaudu

ja
7 aastat tagasi
Reply to  aga

mootorsaag, pesumasin

aga
7 aastat tagasi

Vändrast ei tule enam sae laudu.ammu pankrotis see pesa.aga Markusele edu ajujahis

tulge nüüd mõistusele
7 aastat tagasi

Sõbrad, mootorsae ranits või ühe mobiili äpi omavahel võistlema panemine meie ühiskonda paremaks ei muuda. Õigemini selle äpi ja mootorsae ranitsa omavahel võistlema panemine on täielik ABSURDI TIPP. See on täpselt sama hea kui panna omavahel võistlema pesu masin ja ja metsas elav põder. See on tüüpiline noorte initsiatiivi tasalülitamise valem. Selliseid äppe ja ranitsaid tuleb iga päev hiinas ja indias nagu vändrast sae laudu, meil tuleb süsteemi muutmisega tegeleda. Aga ei, noored sunnitakse võistluses omavahel kõriside läbilõikamist harjutama.

vilosoohv
7 aastat tagasi

Sae laudu pole Vändrast kunagi tulnud. Oma vahel öeldes pole ju suurt vahet, kas leiutatakse mootor saage või pesu masinaid, pea asi et elu edasi läheks.

landlord
7 aastat tagasi

Ah et tuleb süsteemi muutmisega tegeleda? Miks mitte, AGA KUIDAS? Noh selles mõttes, et ka reaalselt tulemuseni jõuda?
Niisiis, esiteks kuidas ja teiseks, kes (ja millise motiiviga) selleks vahendid annab?

tross
7 aastat tagasi
Reply to  landlord

see oleks suur asi kui nende küsimusteni kuidagi jõutaks, siis saab neile ka ükskord vastata.