0

American Beauty Car Show toob Haapsallu Berth Harti ja Imelda May

Kaire Reiljan

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Suvisel ameerika autode üritusel kuuleb kahte unikaalset naislauljat: enneolematu häälega bluusilaulja Beth Harti Ameerikast ja rockabillyt viljelevat Iiri muusik Imelda May.

„Mõlemad artistid on täielikud oma ala tipud,” tõdeb ürituse peakorraldaja Karol Kikkas. „Beth Harti hääl on täiesti erakordne, ta suudab laulda nii bluusi kui ka raskemat rokki. Imelda May on tänapäeva kuulsaim naissoost rockabilly artist, kes ei jäta kedagi külmaks.” Mõlemad artistid esinevad Eestis esimest korda.

Beth-Hart

Beth Hart on Californiast pärit bluusi- ja jazzlaulja, sõnadekirjutaja ja muusik, kes sai tuntuks 1999. aastal oma teiselt albumilt pärit singliga „LA song”. Beth Hart on välja andnud kuus stuudioalbumit ja ühe live albumi. Lisaks sooloalbumitele on Hart bluusilaulja ja – kitarristi Joe Bonamassaga teinud kahasse kaks albumit.

2012 ilmus kuues album „Bang Bang Boom Boom”, mis tõusis Billboard Top Blues Album edetabelis kolmandale kohale. Laulja viimane album „Better Than Home” ilmus eelmisel aastal ja jõudis edetabelite tippu nii USA-s kui Hollandis. Koostöös Joe Bonamassaga ilmunud albumi „Seesaw” eest pärjati Beth Hart 2014 aastal Grammy nominatsiooniga. Aastatel 2014 ja 2015 aastal pälvis Beth Hart Blues Music Awardi poolt parima naisbluusilaulja kategooria nominatsiooni.

Beth Harti muusikat on kasutatud tuntud teleseriaalides nagu „Beverly Hills 90210”, „Californication” ja „Waterloo Road”.

Imelda May

Imelda May on Iirimaalt pärit rockabilly`t ja bluusi viljelev artist, lisaks ka produtsent ja sõnadekirjutaja, kelle muusikahuvi tärkas juba varajases lapsepõlves. Kuna Imelda vend oli suur Elvise fänn, leidis ta kord venna toast Elvise, Eddie Cochrani ja Gene Vincenti kassetid. Imelda armus sellesse muusikasse ning nii ta rockabilly ja bluusi enda jaoks avastas. Imelda May peatumatu tähesära algas peale tema esimese stuudioalbumi „Love Tattoo” ilmumist aastal 2009. Järgnesid albumid „Mayhem” 2012 ja „Tribal” aastal 2014. Imelda May tuntumad hitid on „Johnny Got A Boom Boom”, „Inside Out” ja „Mayhem”.

Aastal 2009 pärjati Imelda May Meteor Awards`il parima naisartisti tiitliga. Imelda May on lava jaganud paljude tuntud artistidega nagu Meat Loaf, Bono, Wanda Jackson, Lou Reed, Brian Setzer jpt. Aastal 2010 esines Imelda May koos Jeff Beck`iga 52.Grammy auhinnatseremoonial.

Mõlemad artistid astuvad American Beauty Car Show`l üles laupäeval 16.juulil. Piletid on saadaval eelmüügist Piletilevi müügipunktidest ja kohapeal.

American Beauty Car Show on ameerika autode üritus, mille raames toimuvad näitus, kokkutulek ja kiirendusvõistlus. Lisaks esinevad erinevad artistid nii meilt kui mujalt.  Autonäitus ja kontserdid toimuvad Haapsalu lossihoovis, kiirendusvõistlus Kiltsi lennuväljal. Üritus toimub sel aastal 16-ndat korda.

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
wpDiscuz