Haapsalu võistkond sai Eesti Maakilva superfinaalis teise koha

Lemmi Kann

lemmi.kann@le.ee

maiste mälumäng

Haapsalu kilbarid eesotsas Margus Maistega (pildil) tõid Eesti Maakilvalt ära teise koha. Foto: Silja Paavle.

Eelmisel laupäeval toimunud Eesti Maakilva superliiga finaalis sai teise koha Haapsalu linna võistkond.
Superfinaali võitis Anija vald ja kuigi võistkonna liidri Margus Maiste sõnul jäädi Anija meestele „ikka korralikult alla“, siis kõlas see ülestunnistus pigem rõõmsalt ja tunnustavaltki.
„Me pidime rinda pistma ikka tõeliste vanakooli mälumängukorüfeedega,“ selgitas Maiste, kes igapäevast leiba teenib Noarootsi gümnaasiumis ajalooõpetajana.
Maakilva superfinaali küsimused on tema sõnul sedasorti, mis eeldavad pigem aastakümnete taguseid ja just sellele ajastule omaseid faktiteadmisi ning seega on noorema põlvkonna mänguritel vanade tegijatega võistlemine kohati keeruline.

 „Näiteks interneti- ja arvutimaailma või muude tänapäevaste teemade kohta polnud ühtegi küsimust,“ ütles Maiste.

Koos Maistega on Haapsalu võistkonnas riigikogu liige liige Andres Ammas, pensionär Anne Ehala ja Postimehe ajakirjanik Aivar Õepa.
Mõnda lemmikküsimust, mis võistkonnale oleks eriti eredalt meelde jäänud ja elevust tekitanud, Maiste sõnul polnudki, rõõmu ja rahulolu pakkusid Haapsalu kilbaritele need vastused, mille võistkond taustateadmisi kasutades ja nende pinnalt seoseid luues õigesti pihta pani. „Oli tore!“ ütles Maiste ja avaldas lootust, et järgmisel hooajal jätkatakse.

Läänemaal osales kokku kuus võistkonda Maakilvas. Võistkonnad jagunevad Maakilvas eelvoorude tulemuste järgi kolme rühma: B-finaal, A-finaal ja superfinaal. A-finaali jõudsid Läänemaalt Ridala ja Lihula kilbarid. Ridala sai A-finaalis osalenud 22 meeskonna hulgas 14. koha. Lihula A-finaalis ei osalenud, eelistades Läänemaa valdade talimänge.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments