Politsei jagas teenetemärke ja õlakuid

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Eesti vabariigi 98. sünnipäeva ja Eesti politsei taasloomise 25. aastapäeva puhul tänasid Lääne politseiprefekt Kaido Kõplas ja Haapsalu politseijaoskonna juht Andrei Taratuhin täna tublimaid ja staažikamaid Läänemaa politseinike.

Politseijoskonnas peetud pidulikul aktusel anti politsienikele üle teeneteristid ja tänukirjad ning ülendati mitmete politseinike teenistusastmeid.

Taratuhini sõnul peeti pidulikku aktust viimati politseimaja seinte vahel 2009. aastal. „Sel aastal otsustasime oma inimeste palvel seda jälle koduseinte vahel teha, sest siis saavad osa võtta ka need, kes on teenistuses," selgitas ta.

Maakonna politseijuht tuletas meelde, et kuigi Haapsalu jaoskonna töösaavutused on head, ei saa loorberitele puhkama jääda. „Hinnangud ja ootused on suured,” ütles ta. Taratuhin lisas, et 80% inimeste usaldus politsei vastu paneb politseinike õlule ka vastutuse. „Aitäh teile hea töö eest. Hoidke ennast ja oma lähedasi,” sõnas Taratuhin.

Lääne politseiprefekt Kaido Kõplas tuletas meelde, et politsei pole üksi – selleks, et oleks inimestel oleks turvaline, peavad seljad kokku panema kõik sisejulgeoleku asutused ja kogukonnad.    

Haapsalu jaoskonnast sai siseministri tänukirja ja hinnalise kingituse, milleks on käekell, nooremuurija Ahti Viispert.

Siseministri tänukirja sai Haapsalu jaoskonna vanemkomissar Vello Vichterpal.

Pikaajalise teenituste eest Eesti politseis pälvisid teenistusristi „20 aastase laitmatu teenistuse eest“ vaneminspektor Heigo Tõlva, vaneminspektor Eha Vesmes, komissar Tiit Niinemets ja komissar Indrek Priske.

Pikaajalise teenituste eest Eesti politseis pälvisid teenistusristi „10 aastase laitmatu teenistuse eest“ vanemspetsialist Imbi Tee, vanemkomissar Alari Luik ja komissar Marite Oidjärv.

Välijuhtide I järgu märgi pälvis Haapsalu politseijaoskonna välijuht Ivar Läll, välijuhtide II järgu märgi välijuhid Ahti Jõemaa ja Vaima Valk.

Fotod Arvo Tarmula

Politsei teenetemärgid (01). Tarmula Politsei teenetemärgid (02). Tarmula Politsei teenetemärgid (02). Tiit Niinemets. Tarmula Politsei teenetemärgid (03). Kõplas. Tarmula Politsei teenetemärgid (04). Kleemann. Tarmula Politsei teenetemärgid (05). Tarmula Politsei teenetemärgid (06). Taratuhin. Tarmula Politsei teenetemärgid (07). Kõplas Tarmula Politsei teenetemärgid (08). Tarmula Politsei teenetemärgid (09). Viispert. Tarmula Politsei teenetemärgid (10). Vichterpal Tarmula Politsei teenetemärgid (11). Imbi Tee Tarmula Politsei teenetemärgid (12). Marite Oidjärv. Tarmula Politsei teenetemärgid (13). Klippberg.Tarmula Politsei teenetemärgid (14). Kuusklaid. Tarmula Politsei teenetemärgid (15). Sirje Treiman Tarmula Politsei teenetemärgid (16). Kustavson Tarmula Politsei teenetemärgid (17). Vello Palmits. Tarmula Politsei teenetemärgid (18). Ahti Jõema Tarmula Politsei teenetemärgid (19). Ivar Läll Tarmula Politsei teenetemärgid (20). Klippberg. Tarmula Politsei teenetemärgid (21). Tarmula Politsei teenetemärgid (22). Luik. Tarmula Politsei teenetemärgid (23). Tarmula

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments