Läänemaa LEADER jagab tänavu toetuseks ligi miljon eurot

Lehte Ilves

lehte.ilves@gmail.com

Kodukant Läänemaa

1. veebruarist on avatud Kodukant Läänemaa LEADERi kõigi viie meetme taotlusvoorud. Taotlusi saab esitada 14.-18. märtsini e-pria keskkonnas, jagamisele läheb ligi miljon eurot.

LEADERist saavad projektitoetust taotleda Läänemaa valdades registreeritud ja tegutsevad juriidilised isikud: vallavalitsused, mikro- ja väikeettevõtjad, mittetulundusühingud ja seltsingud. 

Kodukandi juhatuse esimehe Merle Mäesalu sõnul keskendub Kodukant Läänemaa eelkõige ettevõtluse ja piirkonna eripära toetamisele. „Oleme seadnud eesmärgiks, et aastaks 2016 on Läänemaale loodud vähemalt  neli uut töökohta, loodud 10 uut teenust, rajatud või korrastatud 25 taristuobjekti,“ ütles Mäesalu.

Kodukant Läänemaa LEADERi meetmeid on viis: ettevõtluse aktiivsust ja elukeskkonna parandamist toetatakse kummaski kahest meetmest. Veel saab toetust LEADERi tegevusgruppide koostööks.

Suurim võimalik toetus projekti kohta on 64 000, vähim 2000 eurot. Märkimisväärse mõjuga suurprojekt võib saada kuni 200 000 eurot toetust. Niisama palju võivad toetust saada ühisprojektid, millega on hõlmatud vähemalt 4500 elanikku ja milles osaleb ähemalt 5 partnerit.

Taristusse tehtava investeeringu puhul on toetuse kuni 60% abikõlblikest kuludest. Projektid, mis parandavad juurdepääsi internetile, saavad toetust kuni 90%.

Kodukandi töötajad nõustavad taotlejaid ja viivad läbi infopäeva Lihulas 20. veebruaril ning Ristil 22. veebruaril.

Ühis- ja suurprojekti taotlused, mille summa ületab 64 000 eurot ning kogukonnateenuse arendamiseks esitatavad taotlused peavad saama heakskiidu Kodukant Läänemaa üldkoosolekult 3. märtsil 2016.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments