0

Jää lõhkus promenaadil paadisilla ja paviljoni

Kaire Reiljan

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Tänavune jää on laastavalt mõjunud Haapsalu Promenaadi vees olevatele ehitistele, aselinnapea Peeter Vikman hindab kahju 10-20 000 euro suuruseks.

Jää on viltu ja paigast ära nihutanud paadisilla, lõhkunud Aafrika ranna jalakäijate slipi ja Allikapaviljoni betoonpostid. „Kõik, mis vees, on paigast ära,” võttis Peeter Vikman promenaadil kahjustused kokku. Nii ohtlikuks ta kahjustusi siiski ei pea, et Allikapaviljoni või paadisillale minek ohtlik oleks.

„Need taastamistööd saavad uskumatult suured,” prognoosis aselinnapea, kes hindas jää tekitatud kahju 10 -20 000 euroni. Millal kahjustuste likvideerimisega alustada saaks, ei osanud Vikman ennustada, sest see sõltub ilmastikust ja jää olukorrast.

Vikmani sõnul pöördub linnavalitsus kindlustuse poole, sest promenaadi ehitised on kindlustatud ka ilmastikust tekitatud kahju suhtes.  

Kuigi Promenaad on peale renoveerimist viis talve suuremate kahjustusteta üle elanud, on tänavune jää olnud eriti laastav seetõttu, et on servast lahti. Nii liigub kogu jäämass tuulte ja veetõusude mõjul.

Fotod: Arvo Tarmula

promenaad01 promenaad02 promenaad03 promenaad04 promenaad05 promenaad06 promenaad07 promenaad08 promenaad09 promenaad10 promenaad11

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
Hopsti
Hopsti

Imestan, et nad üldse nii kaua vastu pidasid. Kohe kadus üks sillake Aafrika rannast, mis pidas vastu vast ühe suve. Paadisild oli kohe selline, et vaat-vaat vajub kohe laiali suvel suurte tuulte aegu. Paneb imestama sealjuures Vikmani suhtumine, kas tõesti ta ei näinud , et paadisilla kastid hakkasid kohe lagunema. Praegu peaks Vikman kohe loovutama oma preemia, mille talle Karialid maksis, Promenaadi taastamise fondi. Ei usu, et kindlustus siin midagi kompenseeriks, tegu ikkagi linna ametnike lohakusega.

Ats
Ats

Kui paadisildu ei suvatsetud omalajal väljavõetavana ehitada, siis pole midagi imestada ja nutta.

Karuott
Karuott

oleks korralik talv ja korralik torm…nendest mereäärsetest putkadest jääks järele ainult pilpad…

Valdo
Valdo

Ka Mina ei usu, et keegi tahaks kinni maksta teiste lollusi. Alles eile kuulsin nn. ehitajate suust sellist väidet, et teatud valgusega ei paista praak välja.
Edu muidugi Hr. Vikman, küsida võib kõike.

Arne Veske
Arne Veske

Kas merelinnas ei leidu tõesti kedagi, kes annaks nõu, mida sildade, slippide ja kaidega talvel ette võtta või kuidas neid üleüldse ehitada? Herr Vikman, äkki leiate endale mõne jõukohasema ameti, teie küündimatusel on juba kuritegelikud mõõtmed. Jään põnevusega ootama, kas mõni kindlustus on tõesti nii loll, et selle jama teile kinni maksab.

Mart
Mart

Absoluutselt nõus. Haapsalus ei toimu ühtegi ehitust ilma ämbri kolinata. Projektid hilinevad ja neid tehakse valesti, ehitustega täpselt sama lugu. Kõiki objekte saadavad Vikmani ja Suklese lõputud selgitused ja vabandused. Ilma vabandamata nagu ei saakski Haapsalus midagi ehitada. Vikman võiks tõesti mõne lihtsama ameti peale mõelda.

Kübe
Kübe

Kui ehitati 6 aastat tagasi siis ju liikuvat jääd ei olnud. Kohutav kuidas loodus areneb omasoodu….varsti tornaadod ja mussoonvihmad. Ah panen parem õlut edasi.

kohalik
kohalik

Aafrika ranna sild oli häbiplekk ja rääbakas juba suvel. Muidu ilus mänguväljak ja siis uppunud ja röötsakil sild, mudast ja ulpivast sodist rääkimata.

wpDiscuz