Kullamaa tegi ettepaneku liitumisläbirääkimiste alustamiseks kõigile Läänemaa omavalitsustele

Andrus Karnau

andrus.karnau@le.ee

Einar Pärnpuu

Einar Pärnpuu. ARVO TARMULA

Neljapäeval toimunud istungil võttis Kullamaa vallavolikogu vastu otsuse ettepaneku tegemiseks Haapsalu, Hanila, Lihula Lääne Nigula, Martna, Noarootsi, Nõva, Ridala, Vormsi ja Märjamaa vallavolikogudele läbirääkimiste alustamiseks ühise omavalitsuse moodustamise eesmärgil.

Sellega tehti esimene samm suure Läänemaa valla moodustamise suunas, mis hõlmaks osaliselt ajaloolise Läänemaa piire.

Moodustati ka 9 liikmeline haldusreformi komisjon. Komisjoni esimeheks valiti volikogu esimees Einar Pärnpuu, liikmeteks nimetati Jüri Ott, Arvo Riisalu, Tenno Laanemets, Jaanus Ratas, Heikki Salm, Katrin Viks, Kersti Lipu, Lembitu Tverdjanski.

Lääne maavanem Neeme Suur tegi eelmise aasta detsembris ettepaneku moodustada Läänemaast üks omavalitsust. Liitumisläbirääkimiste alustamiseks pidi ettepaneku tegema aga mõne valla volikogu.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Kuigi seekord
8 aastat tagasi

…on Limpass teinud musta huumorit,on ta jutus refika mõtlemisviisi – mida kitsam on otsustajate ring,seda kiiremini saab ressurss jagatud. Mida ta ressursi all mõtleb,jutust ei selgu. Ning selline nn.pisiasi nagu demokraatia ja kohalik otsustusõigus teda ja neid sundliitjaid ei huvita. Ja mis tasakaalustatud arengust saab juttu olla,kui investeeringud tehakse peamiselt uutesse keskustesse?

Limpass
8 aastat tagasi

Tuleks ikka suurelt mõelda. Miks jäi ühinemisettepanek tegema Koonga ja Tõstamaa vallale? Miks ei soovitud kaasata Padise valda? Mida suurem vald, seda parem on ressursse jagada,sest mida kitsam otsustajate ring,seda kiiremini ja efektiivsemalt saab ressurss jagatud. Läänemaa tasakaalustatud areng on ju meie kõigi ühine eesmärk.

Siim
8 aastat tagasi

Kas keegi ka üldse loodab et Märjamaa tuleb Läänemaa servaks? Need teed on ammu rohtunud.

Pooldaja
8 aastat tagasi
Reply to  Siim

Praegu on Märjamaa ju Raplamaa serv, kas see on vähem rohtunud?

Loomulikult
8 aastat tagasi

on see idee teostatav, kui mõistlikult mõelda ja arutleda.Jüri Ott ja Lembitu Twerdjanski,Einar Pärnpuu Kullamaalt on juba mitu aastat rääkinud vana Läänemaa taastamise vajadusest-see on esimene samm,, sest ka Märjamaale on tehtud ettepanek.See ühinemine annaks valla mõõduks pisut üle 30000 inimese,mis on juba pisutki arvestatav.

3 oblasti
8 aastat tagasi

idee on tuult tiibadesse saamas

Rein Vatku
8 aastat tagasi

See ju esimene mõistlik samm haldusreformi asjus Läänemaal. Ilmselt enamus valdu liitub, küsimus on kas Ridala liitub Haapsaluga või teiste maavaldadega. Linn ilmselt ei liitu, kuna siis läheks senistelt võim käest.

Mis demokraatiast
8 aastat tagasi

….saab ùldse juttu olla,kui vahendeid valimata tahetakse kohalik otsustusòigus kaotada ?? On kuritegelik pùùda koondada vòim vàikese grupi poliitikute kàtte.Kuigi ka neist tuleb aru saada- liiguvad ju riigihangetes suued rahad ja vòim on tulus. Ning riigi rahadega interneti andmetel hr. OTT juba toimetada oskab…

2.kodanik
8 aastat tagasi

Oli internet ikka kaine, kui seda tema käest küsisid? :))

Karuott
8 aastat tagasi

Andkem tagasi omavalitsustele 1939 aasta seisuga administratiivne jaotus,…