Urmas Sukles küsib peaministrilt vehklemishalli jaoks 350 000 eurot

Lemmi Kann

lemmi.kann@le.ee

IMG_7068Haapsalu linnapea Urmas Sukles. Foto: Arvo Tarmula

Haapsalu linnapea Urmas Sukles saatis eile peaminister Taavi Rõivasele kirja, millega Haapsalu linn taotleb valitsuselt vehklemishalli tehnilise lahenduse jaoks 350 000 eurot.

Toetuse taotlus

Eesti spordi üheks uhkuseks on vehklemine. Vehklemine on ka Haapsalu uhkuseks. Eestile ja Haapsalule on kuulsust toonud kahekordne maailmameister Nikolai Novosjolov, medaleid maailmameistrivõistlustelt ja Euroopa meistrivõistlustelt on toonud Haapsalu vehklemiskooli kasvandikud Kaido Kaabermaa, Heidi Rohi, Kristiina Kuusk, Katrina Lehis.

Haapsalule ja Eestile toob täna ülemaailmset kuulsust film "Vehkleja", mille peategelase prototüüp on Haapsalu vehklemiskooli rajaja Endel Nelis. Kahjuks tegutsevad meie vehklejad täna nii Tallinnas kui ka Haapsalus väga kehvades tingimustes. Alles oli pressis lugu, kuidas peab treenima olümpiaks valmistuv Eesti vehklemiskoondis. Haapsalus toimub vehklemisõpe Haapsalu Põhikooli vanas, väikeses, amortiseerunud võimlas.

Haapsalu linn on võtnud käsile vehklejate treeningtingimuste parandamise ja meil on valminud vehklemishalli projekt. Halli ehituse eelarveline maksumus on ca 1 400 000 Eurot. Haapsalu vehklemishall saab olema ka invavehklemise võimalustega, mis on eriti tähtis Haapsalu linnale , kus asuvad Haapsalu Neuroloogiline Rehabilitatsioonikeskus ning Viigi Kool erivajadustega lastele.

Haapsalu Linnavalitsus pöördub, härra peaminister Taavi Rõivas , Teie ja Eesti Vabariigi Valitsuse poole palvega toetada Haapsalu linna vehklemis- halli ehitust 350 000 Euroga – just niipalju läheb maksma selle halli vehklmise tehniline lahendus ( 15 statsionaarset rada, tehnilise toe ruumid ). Haapsalu Linnavalitsusel on plaan vehklemishall 2016 aasta jooksul valmis ehitada.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Küsimus
8 aastat tagasi

Kui pressis oli lugu ,et külmas tegutsevad ,siis miks nad Haapsalus ei treeni? Suvel olid kogu aeg siin ja kes käsib neil kütmata saalis tegutseda?

Ardi
8 aastat tagasi

NOle: huvitav, et võrdsustad male-ja vehklemistreeninguteks vajaminevat ruumi. Vägagi õige palve Sukleselt

Küsimus
8 aastat tagasi

Kas selle küsimisega pole hiljaks jäädud, kui seda halli (mis iganes nimega – universaal-, tennise- või vehklemishall) ikka 2016. aastal käiku tahetakse anda. Riigieelarve juba ammu vastu võetud ju.

No
8 aastat tagasi
Reply to  Küsimus

miks mitte hoopis malehall(arena)!? Tulemused ei ole mitte kehvemad…Ottomar Ladva – Eesti meeste meister 2015, Euroopa noorte kiirmale meister ja Eesti noorte meister. Täitis 2015.aastal rahvusvahelise suurmeistri normi.

Urmas Sukles
8 aastat tagasi

Medalivõitjate nimekiri kirjas on mittetäielik, lisaks saab kirjutada Nelli Paju ,Marno Allika, Peeter Turnau, Sten Priinitsa .

Ottomar
8 aastat tagasi

Hehhee, tore näpukas toimetajalt 🙂
Pealkirjas on “vehklemishall”, aga lingis on “tennisehall”. Ja artiklit jagades läheb edasi info tennisehalli kohta. Nii ka Lääne Elu enda Facebookis 🙂