Palivere sai 30 suusapaari võrra rikkamaks

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Palivere turismi- ja tersvisespordikeskus sai eile Eesti Olümpiakomitee suusaprojekti „EOK tuleb kooli” kaudu 30 suusapaari võrra rikkamaks.

EOK liikumisharrastuse juht Peeter Lusmägi andis teisipäeval 30 suusavarustuse täiskomplekti — suusad, kepid, klambrid ja saapad — pidulikult üle Palivere turismi- ja tervisespordikeskus. Kingitust oli vastu võtmas keskuse juht Mati Kallemets, suusatreener Kadri Lukk, keskuse hooldusjuht Juhan Lukk, vallavanem Mikk Lõhmus ning spordiliit Läänela tegevjuht Ülle Lass.

Turismi- ja tervisespordikeskus hakkab nooremale koolieale mõeldud suusakomplekte välja laenutama ja tagab nende hoolduse. Lusmägi sõnul saab tasuta ligipääs varustusele olema kõigil huvilistel.

2013. aastal läbi viidud koolide sportimistingimuste kaardistamise uuringus nimetati üheteistkümnes maakonnas suusavarustust esimese asjana küsimusele, millisest spordivahendist koolis enim puudust tunnete. Eelmisel aastal jõudis suusavarustus Ida-Virumaale, Lääne-Virumaale, Võrumaale ja Valgamaale. Tänavu detsembris saavad lisaks Läänemaale suusvarustuse Järvamaa, Põlvamaa, Pärnumaa ja Saaremaa laenutuskeskused. Väiksematesse maakondadesse jõuab keskmiselt 30 komplekti ning suurematesse maakondadesse 50 komplekti suusavarustust. 

Fotod Arvo Tarmula

Suuskade üleandmine Paliveres 02. Tarmula Suuskade üleandmine Paliveres 03. Tarmula Suuskade üleandmine Paliveres 05. Tarmula Suuskade üleandmine Paliveres 06. Tarmula Suuskade üleandmine Paliveres 07. Tarmula Suuskade üleandmine Paliveres 08. Tarmula Suuskade üleandmine Paliveres 09. Tarmula Suuskade üleandmine Paliveres 10. Tarmula Suuskade üleandmine Paliveres 12. Tarmula Suuskade üleandmine Paliveres 13. Tarmula Suuskade üleandmine Paliveres 14. Tarmula Suuskade üleandmine Paliveres 15. Tarmula

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
6 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
jube
8 aastat tagasi

mõlda kuidas raha raisatakse. Läänemaal suusakeskus,kus aastas saab heal juhul üks-kaks korda suusatada.Huvitav oleks teada kes selle suusakeskuse mõtte üldse välja mõtles? Kallemets on kohe pildil kui midagi antakse,muidu nende “suusatajate” treenimisel ja kompleksi asjaajamisel täielik 0

jõmm
8 aastat tagasi
Reply to  jube

ka veekeskuse ehitame

veb
8 aastat tagasi

Kallemets taotleb nüüd euroraha et lastele suuskadega puude lõhkumist õpetada. Järgmine aasta annab maavanem sell eest kallemetsale auraha. ;)))

suusad ?
8 aastat tagasi

koju klaasitaha ?

...
8 aastat tagasi

Otepäälgi pole momendil lund,kui tuleb ,siis alati ootamatult.

?
8 aastat tagasi

Kes lume kingiks? Tennisehallide ja muude hallide asemele võiks hoopis ühe korraliku jäähalli saada