Haapsalu linnavalitsus tegi varemete omanikule ettekirjutuse

Andrus Karnau

andrus.karnau@le.ee

Kuvatud 3 pilti, galeriis pilte: 9

Haapsalu linnavalitsus tegi Tööstuse tänav 7 asuva krundi valdajale OÜ Läänemaa Ehitusele ettekirjutuse.

Kirjas heidetakse Läänemaa Ehitusele ette, et territoorium on tõkestamatult avatud kõrvalistele isikutele, lagunevate hoonete küljes rippuvad konstruktsiooni osad on ohtlikud ning territooriumile on ladestatud olmeprügi ja ehitusjäätmeid.

Läänemaa Ehituse juhataja Kaarel Kabin ütles, et ta on selle kinnistuga seotud probleemidest teadlik. Territoorium on suur ja üks külg on pikalt piirdeaiaga ümbritsemata. „Kuna kinnistu ootab võõrandamist, siis on suure raha eest piirdeaia ehitamine otstarbetu,” põhjendas Kabin.

Ta lisas, et kuna kinnistu pakub poisikestele suurt huvi, ei takista neid ükski aed sinna minemast ja seal ringi vaatamist või hoones turnimist. „Kõiki uksi ja aknaid ei suuda me ka kinni lüüa,” nentis Kabin.

Kabin ei vaielnud selle vastu, et kuskilt on midagi viltu vajunud või hakanud üle ääre rippuma. „Tegemist on ikkagi vana ja lagunenud hoonega,” sõnas Kabin.

Kabin ei nõustunud punktiga, mis käsitles olmeprügi ladestamist territooriumil. Tema sõnul on Läänemaa Ehitusel kehtiv jäätmekäitlusluba, mis lubab kinnistule ajutiselt ladestada ehitusprahti, et see hiljem utiliseerida.

Kõige paremaks lahenduseks peab Kabin eelmise sajandi 80. aastate alguses betoonisõlmeks ehitatud hoone lammutamist. Lammutamist ei ole alustatud rahanappuse tõttu. „Lammutusloa saamine ei ole mingi kunst, küll aga on kunst lammutusteenuse ostmiseks raha leida,” põhjendas Kabin.

Ettekirjutuses nimetatud puuduste kõrvaldamiseks koostatud tegevusplaani peab Läänemaa Ehitus linnavalitsusele esitama hiljemalt 14. detsembriks.

Fotod Kristjan Kosk

TÖÖSTUSE KOSK VAREMED01 TÖÖSTUSE KOSK VAREMED09 TÖÖSTUSE KOSK VAREMED08 TÖÖSTUSE KOSK VAREMED07 TÖÖSTUSE KOSK VAREMED06 TÖÖSTUSE KOSK VAREMED05 TÖÖSTUSE KOSK VAREMED04 TÖÖSTUSE KOSK VAREMED03 TÖÖSTUSE KOSK VAREMED02

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
10 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
ilus
8 aastat tagasi

oled eestimaa

jube
8 aastat tagasi

on vaadata ka eravaldusi.Mida teha,minge vaadake…TAMME 32

hmm
8 aastat tagasi

_„Kuna kinnistu ootab võõrandamist, siis on suure raha eest piirdeaia ehitamine otstarbetu,” põhjendas Kabin._

Sellise lapsejutu õnge lähebki linnavalitsus või? Eriti munadeta mehed ikka linna eesotsas siis. See kinnistu võib veel 20 aastat võõrandamist oodata – seniajani siis ei täida omanik seadust?

See on mõttelageduse tipp
8 aastat tagasi

Need alad on kõik erinevate kinnisvarafirmade käsutuses olevad alad aga linnal puudub võimekus neid korrale kutsuda. Järelikult tuleb teha nii kaua trahvi kuni asi õige omaniku leiab aga ei. 30. jaanuar 2015 a.Lääne elu kirjutab https://online.le.ee/2015/01/30/riigikontrolli-audit-haapsalu-rikkus-ehitusnoudeid/ Riigikontrolli audit: Haapsalu rikkus ehitusnõudeid. Praegune artikkel kinnitab seda et Haapsalu linn pole võimeline endiselt ehitusnõudetid täitama. See oleks PROKURATUURI rida see asi korda ajada. Ohtu on seatud linnakodanike elud ja tervis. Ühiskonna liikmete poolt loodud vara hävib. Aga kohalik prokuratuur Indrek Kaldaga eesotsas ja politsei vaatab seda asja kõik pealt olles ise kuriteo kaasaosalised. Kas me peame tõesti ootama juhtumeid, kus mõni laps… Loe rohkem »

juss
8 aastat tagasi

Aga mida teha, kui pole riiki?

Karuott
8 aastat tagasi

No sell Lihakombinaadi asemel juba ammu ju serverikeskus..mis maksab sadu miljoneid eurusid…pimedad olete vääää???

Anu
8 aastat tagasi

Vaadatuna Haava tänavalt on endine lihakombinaadi maaala ja vana sauna vaade pikemat aega õudus keset linna,nagu sõda oleks just üle käinud,kaua veel? Kes on omanikud ?

Leatherman
8 aastat tagasi

Ideaalne pagulaskeskus

Arvan,
8 aastat tagasi

et eriti kole on Sadama tänaval põlenud maja. Sellest on juttu olnud, kuid midagi pole muutunud. Spaa külalised käivad mõõda ja vangutavad päid, vanalinnas selline ,,mälestusmärk,, Õudne!

lk
8 aastat tagasi

Terve vanalinn on poolpõlenud maju täis. Lääne kalur on varemeis. Huvitav kas nendest ettekirjutustest jõutakse kunagi kaugemale ka või. Mõned kuud tagasi kirjutas ju leht et haapsalu linna valitsusele pole selge kas ta peab üldse tehnojärelvalvega tegelema. ;))))