Mardilaadal näeb täna Haapsalu pitsilisi kleite

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Mardilaat

Haapsalu käsitööseltsi naised on mardilaadal juba staažikad müüjad. Foto Arvo Tarmula

Tallinna mardilaada tänasel käsitöö-ööl demonstreerib Haapsalu käsitööselts Haapsalu sallist inspreeritud pitsilisi kleite.

Käsitöö-öö on osa neljapäeval Saku suurhallis alanud ja pühapäevani kestvast mardilaadast.

„Mardilaat on käsitööliste pidu, kuhu minnakse vaatama ja ennast näitama, inspiratsiooni ammutama ja tuttavatega kokku saama,” iseloomustas laata Haapsalu käsitööseltsi üks eestvedajaid Mirje Sims.

19. korda toimuval mardilaadal on väljas üle paarisaja käsitöö, kohaliku toidu, looduskosmeetika ja temaatilise kirjanduse pakkuja. Läänemaa käsitöölisi, käsitööseltse või –ettevõtteid  on tänavu mardilaadal kümmekond.  

Mirje Simsi sõnul on laadale pääsemiseks konkurents tihe — müüma pääseb vaid  korraldajate heakskiidu saanud. See tagab ka pakutava kõrge taseme.  

„Inimesed ka saavad mardilaadal näha, mis elu eesti käsitöö elab,” ütles Sims. Tema hinnangul läheb eesti käsitöö kvaliteet iga aastaga järjest paremaks ja tavapärane käsitöö liigub järjest enam käsitöödisaini poole.

Samas lisas Sims, et mardilaat on käsitöölistele ka oluline müügikoht, sest paljud inimesed tullevad sinna juba mõttega jõulukinke varuda. Simsi sõnul on mardilaada külastaja teadlik tarbija, kes tulebki otsima eesti käsitööd ja oskab seda hinnata.  

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
1 Kommentaar
Inline Feedbacks
View all comments
HRT
8 aastat tagasi

Igati tore ja mõnus üritus!
Tõsi, kui heakskiidu saavad aastast aastasse ühed ja samad tegijad, siis paljudel jääb selline hea võimalus kasutamata. Ja teine väike puudus – SELLISE laada puhul peaks ka Suurhalli toitlustaja leidma KOHALIKU toodangu pakkujad ning nendega koostöös kohalikku head toodangut pakkuma. Coca-Cola on sellisel puhul ikka vägagi mage….