Kirjanikud tulevad Läänemaal tuuritama

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Järgmisel nädalal toimuv Kirjandustuur toob Läänemaale tuuritama kolm naist, kes kõik tegelenud nii tõlkimise kui ka kirjutamisega: Kai Aareleiu, Kätlin Kaldma ja Maarja Pärtna.

Kolmapäeval, 4. novembril kohtuvad kirjanikud lugejatega Ristil ja Haapsalus. Haapsalus algab kohtumine kl 17.30.

Kirjanik ja tõlkija Kai Aareleid on tõlkinud ilukirjandust inglise, hispaania, soome ja portugali keelest. Tema enda sulest on ajakirjanduses ilmunud novelle ja 2011. aastal ilmunud debüütromaan "Vene veri" esitati Kultuurkapitali proosapreemia nominendiks.

Kätlin Kaldma vahendab eesti lugejaile ingliskeelset kirjandust, kuid ta tegutseb ka luuletaja, kirjanduskriitiku ja ajakirjanikuna. 2013 ilmus tema sulest romaan ”Ilsandil ei ole liblikaid”.

Kolmas „tuuritaja” Maarja Pärtna on peamiselt tuntud luuletajana, kuid tegutseb ka ajakirjaniku ja tõlkijana. Temalt on ilmunud kolm luulekogu.  

Kirjandustuur on Eesti Kirjanike Liidu, Eesti Raamatukoguhoidjate Ühingu ja Eesti Rahvusraamatukogu ettevõtmine, mille eesmärgiks on tutvustada rahvale Eestis toimetavaid kirjanikke ning nende loomingut. Igas maakonnas „tuuritab” erinev kirjanike seltskond.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments