Läänemaa JK Haapsalu II alistas koduväljakul Trummi SK 5:3

Lemmi Kann

lemmi.kann@le.ee

jalgpallRivo Reinsalu sooritamas lööki Keila JK duubelmeeskonna vastu. Foto: Oliver Tsupsman

Eesti jalgpalli meistrivõistluste IV liiga Lääne tsooni grupis läksid täna kell 14 Haapsalu linnastaadionil vastamisi eelviimasel kohal asunud Läänemaa JK Haapsalu duubelmeeskond ja neljandal kohal olev Trummi SK.

Kevadringis tuli samas kohtumises 5:4 võitjaks Läänemaa meeskond. Juba enne mängu algust võisid ka kõige pessimistlikumad poolehoidjad tõdeda, et Läänemaa võit on täna kõigest vormistamise küsimus, kuna Trummi SK oli Haapsallu sõitnud vaid 9 mängijaga. Vähemusest hoolimata näitas Trummi südikat mängu ning üllatas neutraalseid pealtvaatajaid positiivselt.

Mõned minutid pärast kella kahte pandi pall lõpuks mängu ning läänlased asusid kohe rünnakule. Esimese kahe minutiga sooritati juba esimesed kaks lööki raamide vahele, mis paraku aga Trummi väravavahile katsumusi ei valmistanud. Neljandal mänguminutil sai Trummi suurepärase võimaluse, kui pääseti Läänemaa kaitseliini seljataha, kuid väravavaht Kristopher Aljastega üks-ühele pääsedes, saadeti mänguvahend mitu meetrit üle värava. Viis minutit hiljem löödi mängu esimene värav: noor äärepoolkaitsja Sten-Mark Alberg proovis end kolme Trummi kaitsja vahelt löögile mängida, kuid ebaõnnestunult. Pall aga põrkus olukorrast otse Rivo Reinsalu ette, kes palli kümnelt meetrilt varbaga väravasse lõi – 1:0 Läänemaa JK Haapsalu kasuks.

Eduseis aga kaua ei kestnud: minut hiljem teenis Trummi karistuslöögi keskväljal, kust saadeti pall Läänemaa karistusalla. Keskkaitses mänginud 16-aastane Karel Saarkopli ebaõnnestunud peaga puhastus kukkus Trummi mängija pea peale, kust pall juba posti põrkega väravasse lendas – 1:1. 16. mänguminutil oleks Kristo Linder Aleksandr Kovtuni filigraansest kannasöödust Läänemaa peaaegu 2:1 juhtima viinud, kuid Linderi löök tabas värava posti ning põrkus tagasi mängu, kust keskpoolkaitsja Raiko Tähhe ka löögile pääses, kuid kelle löök blokeeriti Trummi keskkaitsjate poolt. Kolm minutit hiljem samade meeste kombinatsioon aga töötas. Kristo Linder sai karistusala vasakus nurgas palli ning leidis sööduga karistusala piiril oleva Aleksandr Kovtuni, kes pööras ning saatis maast löögi värava alla nurka – 2:1 Läänemaa JK Haapsalule.

Taas kolm minutit hiljem oli Trummil hea võimalus mänguseis viigistada, kuid olles üks-ühele pääsenud, luhtas Trummi mängija hea võimaluse halva esimese puute tõttu, mis lubas Kristopher Aljastel probleemideta pallini jõuda ning ohu likvideerida. Jalgpallis kasutatakse tihti ütlust, "kui ise ei löö, lüüakse sulle" ning just nõnda juhtuski. Kohe pärast Trummi võimaluse minetamist, pääses Kristo Linder Raiko Tähhe läbisöödust Trummi väravavahiga üks-ühele, kes küll Linderi esmase löögi tõrjus, aga pall põrkus tõrjest otse Linderile jala peale, kellel ei jäänud muud üle, kui pall tühja väravasse veeretada – 3:1.

Mõned minutid hiljem pääsesid kahekesi ühe kaitsja vastu Kristo Linder ja ründaja Dmitri Maksimov, kes olukorda Läänemaa kahjuks ära lahendada ei suutnud. 29. minutil tegi suurepärase tõusu keskkaitsest Karel Saarkopli, kes viimaks leidis hea sööduga karistusala äärel oleva Maksimovi, kelle tugev löök vastu värava latti lendas ning sealt üle otsajoone. 35. minutil teeniti mängu esimene nurgalöök ning see läks Trummile. Nurgalöögist antud tsenderdus ebaõnnestus ning lendas otse Aleksandr Kovtunile, kes aga palli kontrollides tabas enda kätt ning väljakukohtunik määras korrektselt külalistele penalti, mis raskusteta realiseeriti – 3:2.

38. minutil oli Rivo Reinsalul võimalus lüüa oma teine värav ning suurendada Läänemaa eduseisu, kuid tema üritus Trummi väravavahist mööda mängida ebaõnnestus ning lõppes pallikaotusega. Samal minutil tehti Maksimovile 18 meetrit väravast viga, mille tulemusel anti Trummi kaitsjale kollane kaart. Karistuslööki sooritama läinud Kovtuni löök ebaõnnestus totaalselt ning lendas mitu meetrit üle värava. Kaks minutit enne avapoolaja lõppu oleks läbi õnne Trummi seisu peaaegu viigistanud, kui paremalt äärelt antud tsenderdus Läänemaa värava latti tabas. Poolaja lõpus oli hea võimalus ka Sten-Mark Albergil, kelle pealelöök tõrjuti.

Teiseks poolajaks tegi Läänemaa ühe vahetuse: Raiko Tähhe asemele tuli keskväljale Aleksandr Molkov, kes kohe ka endast märku andis, leides hea sööduga Kristo Linderi, kes pääses healt positsioonilt löögile, kuid mille Trummi väravavaht tõrjus. Teisel pool oli taaskord hea võimalus Trummil, kui paremalt äärelt antud tsenderdus löödi esipostis oleva ründaja poolt napilt väravast mööda. Kolm minutit hiljem tehti karistusala äärel viga Aleksandr Molkovile, mille tagajärjel taaskord Trummi mängijale kollast kaarti näidati. Karistuslööki läks sel korral sooritama Sten-Mark Alberg, kelle löök napilt postist mööda lendas.

56. minutil tegid läänlased kaks vahetust: väljakult lahkusid Kristo Linder ja äärekaitsja Jasper Vimm, keda tulid asendama vastavalt Janar Klaus ja Aleksei Gontšarjonok. 68. minutil tabas teist korda mängu jooksul latti tugeva löögiga karistusala äärelt Dmitri Maksimov ning latist tagasi põrkunud palli ei suutnud Rivo Reinsalu rinnaga väravasse suunata. 77. minutil sooritas aga mängu ilusaima hetke Reinsalu ise, kui pea 30 meetri pealt tugeva pommlöögi värava latist sisse saatis – 4:2.

Kolm minutit hiljem sai oma esimese värava kirja Sten-Mark Alberg, kes mängis kahel korral Maksimoviga seinasöötu ning seejärel saatis viimase kaitsja kohvile ning mänguvahendi täpse löögiga väravasse – 5:2.

Mängu viimane tipphetk ning värav jäi Trummi mängijate teha. Kauni vasaku jala löögiga karistusala äärelt 83. minutil vormistati mängu lõppseis: Läänemaa JK Haapsalu II 5:3 Trummi SK.

Võit tõstis Läänemaa JK Haapsalu duubelmeeskonna liigatabelis eelviimaselt üheksandalt kohalt kaheksandale, kus ollakse 16 punktiga seitsmendal kohal oleva Tallinna Depooga samal pulgal.

Homme, 20. septembril kell 14 mängib Pärnus Raeküla staadionil Pärnu jalgpalliklubiga Läänemaa JK Haapsalu esindusmeeskond, kes püüdleb II liigasse pääsemise nimel.

Läänemaa JK Haapsalu duubelmeeskonna eest mängisid Kristopher Aljaste, Jasper Vimm, Karel Saarkopli, Artjom Tšernoglazov, Aleksei Saveljev, Rivo Reinsalu, Raiko Tähhe, Aleksandr Kovtun, Sten-Mark Alberg, Kristo Linder, Dmitri Maksimov, Aleksandr Molkov, Janar Klaus ja Aleksei Gontšarjonok.

Bert Rotberg

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments