Kaljurand: Eestil tuleb pagulaspoliitikat muuta

Andrus Karnau

andrus.karnau@le.ee

Kaljurand_2

Marina Kaljurand pärast ametisse nimetamist Kadrioru lossi trepil. ARHIIV

Välisminister Marina Kaljurand ütles Postimehele, et valitsus peab muutma pagulaspoliitikat humaansemaks.

„Mingil hetkel võime olla olukorras, kus peame olema võimelised rohkem inimesi vastu võtma. Selleks peame kogu oma pagulaspoliitika üle vaatama,” ütles Kaljurand. „Tunnetan, et mingil hetkel peame ka meie oma seisukohti humaansemaks muutma ja veel kord läbi mõtlema, millised on meie võimalused.”

Kaljurand märkis, et Eesti valitsus oleks pidanud olema teiste riikidega pagulaste küsimuses solidaarne. „Ametnikena juhtisime juba neli-viis aastat tagasi tähelepanu sellele, et Araabia kevad ja kodusõda Süürias toovad kaasa põgenikud. Oleksime pidanud valitsust järjepidevamalt selle teemaga tegelema ärgitama. Samas, enne valimisi ei olnud populaarne pagulastest rääkida,” ütles Kaljurand.

„Meil on vastutustundetuid poliitikuid – ma ei hakka nimesid nimetama –, kes kütavad vaenu ja vihkamist pagulaste teemal. Nad kasutavad seda olukorda ära, selle asemel et rahulikult seletada,” sõnas Kaljurand.

Euroopa Komisjon teeb kolmapäeval avaldatava uue pagulaste jaotuskava kohaselt Eestile ettepaneku võtta vastu veel 373 pagulast. Komisjoni ettepanekuga jagataks liikmesriikide vahel kahe aasta jooksul ära 120 000 pagulast.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
6 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
riigi tunnys
8 aastat tagasi

oma raha, oma lipp, oma piir, oma hümn, peale lipu pole meil midagi

nõustun+eelnevatega
8 aastat tagasi

Riigi tunnuseks on põhiseadusliku korra kehtimine. Riik ei suuda enda rahvastki selle põhiseaduse järgi hallata. Seda riiki ei eksisteeri… seda riiki tuleb alles looma hakata …

nõustun eelnevatega
8 aastat tagasi

Riigi tunnuseks on põhiseadusliku korra kehtimine. Riik ei suuda enda rahvastki selle põhiseaduse järgi hallata. Seda riiki ei eksisteeri… seda riiki tuleb alles looma hakata …

Keegi ei
8 aastat tagasi

….tea,palju kes need põgenikud tegelikult on.Ja ei saagi teadma.Riigi kohus on oma kodanikke selle intervensiooni eest kaitsta. Kui Eesti ikka riik on, milles ma sügavalt kahtlen….

KAITSELIIT
8 aastat tagasi

meeleheitel Läänemaa koduperenaistel on õnneks tänu Tallinna lähedusele piisavalt tööd…

Küll te olete tublid
8 aastat tagasi

Eestis on enda rahva pagulaspoliitika väga hästi välja arendatud. Noored mehed on soome tööle aetud noored emad on üksipäini kodus või lähevad iirimaale prostituutideks. Eestis on loodud kõik võimalused selleks et eestlane tunneks enda maal ennast kui pagulane. Huvitav kas selle uue loodava pagulaspolootika sisuks on see kuidas need inimesed sealt Soomest või Iirimaalt kodumaale tagsi tuua – EI KINDLASTI MITTE . Meie pagulaspoliitika sisu saab olema see kuidas neegrite probleeme lahendada. Kaljuranna ja Juudaordu pagulaspoliitika on see kuidas meid hävitada nii Eesti rahva kui kultuurina. Ja meie peame selle kõigega leppima sest USA onud CNNis on nii öelnud ja… Loe rohkem »