Haapsalu raudteejaam on Eesti 100 aarde seas kolmas

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

raudteejaam

Esmaspäeval lõppenud Eesti 100 aarde leidmiseks korraldatud rahvahääletusel kogus Haapsalu raudteejaam 649 häält, tulles sellega kolmandaks. Enim, 1107 häält, andis rahvas Võrtsjärve kalepurjekatele ja Põltsamaa lossi poolt hääletas 670 inimest.

Läänemaa tähendusega paiku ja objekte esitati Eesti 100 aarde hulka seitse, neist nelji jõudsid ka 100 populaarsema hulka. Lisaks raudteejaamale on 36. kohal Ungru loss 103 häälega, 70. kohal Vormsi kalmistu 60 hääle ja 73. kohal Kullamaa kalmistu ja kirik 56 häälega.

Saja hulgast välja jäid Keskrvere mõis, Laelatu puisniit ja Marimetsa raba.

Eesti 100 aaret on Eest 100. sünnipäevaks loodav interaktiivne, aaretajahi laadne mäng, mida saab mängima hakata 2017. aastal. Aardekandidaate sai esitada tänavu veebruaris-märtsis. Aardeks võis esitada mis tahes Eestis paiknevat kultuuri- või loodusobjekti, mis kannab esitajale, kogukonnale või riigile olulist väärtust. Nii võis kõrvuti olla esitatud Tallinna lauluväljak ja koduküla rändrahn.

31. augustini kestnud rahvahääletusega selgitati esitatud objektide seast sada populaarsemat, mida saab näha leheküljel eesti100aaret.ee  

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
6 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Peeter Vikman
8 aastat tagasi

Valgustuseks neile, kes huvi tunnevad:Haapsalu raudteejaam ja selle juurde kuuluv pagasiruum on antud Haapsalu linna poolt kasutamiseks ja haldamiseks SA Haapsalu ja Läänemaa muuseumid valdusesse.

juss
8 aastat tagasi
Reply to  Peeter Vikman

Ja siis nagu linnal pohlad, mida nende varaga tehakse?!
Ja veel! Kas Väikese Viigi ääres on majakas korda tehtud?

Sass
8 aastat tagasi

Mis Peeter selle peale ütleb, või ei tea jälle midagi?

häbi on
8 aastat tagasi

Rõõmus saaks siis olla kui Haapsalu linn saaks ise ka aru et kauba ladu tuleb korda teha ja see on kompleksi lahutamatu osa. Aga ametniku ajud ju seda seost lahti ei raiu. Mul on häbi viia enda tuttavaid sinna seda vaatamisväärsust vaatamaviia . Ühel pool kauba lao seinal on üle seina kiri MINGE PERSE. Suur lontis fallos on kõrvale joonistatud. Kui taebla poolt tahta nüüd haapsalu raudtee jaama sildi all pilti teha siis jääb ilusti see vaatamisväärsus ka peale. Huvitav miks sellest kohalik leht pilti ei tee ja küsi miks asjandi nii korrast ära on .

Ka+elanik
8 aastat tagasi

Näed sa, ei saa lihtsalt rõõmustada, ikka peab irisema. “Negativism on inimese kõige suurem puue” (E.Ilves)

Erko
8 aastat tagasi

Jah jaama kauba ladu on tõesti tõeline vaatamisvärsus. See kontrast näitab ilusti linnaisade suhtumist kogu teemasse.