0

Vabatahtlikud ja politseinikud turvasid hommikust kooliteed

Kaire Reiljan

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

1. septembri hommikul olid Haapsalu koolide ja olulisemate ülekäiguradade juures politseinikud ja vabatahtlikud, kes jälgisid, et laste esimene koolipäev liikluses mööduks turvaliselt.

Haapsalu politseijaoskonna ennetus-menetlustalituse piirkonnavanem Meelis Laurman ütles, et üldiselt oli liikluspilt päris kena. Lihula maantee ja Mulla tänava ristmiku ülekäigurajal, kus Laurmann ise väljas oli, tõrkeid ega ohtlikke olukordi ei tekkinud ja mujalt linnast on tagasiside olnud sarnane.

Küll aga võis koolide ees märgata, et pigem on vaja liikluseekirju meelde tuletada lapsevanematele kui lastele, sest mõnel juhul olid just vanemad need, kelle eestvõttel vales kohas üle tee mindi. 

Laurmann tõi näiteks üheks eksimise näiteks ka ülekäiguraja lähedal autoga peatumise. „Autoga lapsi kooli tuues peavad vanemad meeles pidama, et autoga ei tohi peatuda kuni viis meetrit enne ülekäigurada ja ammugi mitte ülekäigurajal. Küll aga võib peatuda pärast ülekäigurada,” selgitas ta. Piirkonnapolitseinik tuletas meelde, et kohtades, kus lisaks sebrale on ülekäigurajal ka liiklusmärgid, ulatub ülekäigurada märgist märgini. Näiteks Haapsalu põhikooli ees on see ala üsna lai. 

Paar ohtlikku olukorda koolide juures siiski tekkis. Haapsalu algkooli juures viibinud Marika Halleri sõnul ei pidanud näiteks üks autojuht ei ülekäigurada, seda ületavaid inimesi ega kollastes vestides politseinikke millekski ja sõitis peatumata edasi, kuigi inimesed olid juba poolel ülekäigurajal.  

Sarnane olukord oli ka Haapsalu põhikooli ees, kus rooli tagant lapsele lehvitav ema ei märganud, et inimesed on juba asunud ülekäigurada ületama. Vabatahtlikuna põhikooli ees liiklust jälginud endise politseiniku Anneli Katkosilti sõnul ei tohiks vanemad oma lapsi kooli tuues unustada teisi liiklejaid. 

Üldiselt võeti aga politseinikud ja vabatahtlikud võeti liiklejate poolt hästi vastu. „Väga palju on head on öeldud,” kinnitas ka Meelis Laurmann. 

Fotod Arvo Tarmula

IMG_6876 IMG_6887 IMG_6889 IMG_6891 IMG_6894 IMG_6899 IMG_6903

 

 

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
wpDiscuz