Väinamere Liinid palub pühapäevasel tippajal arvestada ooteaegadega

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Laevasaba Virtsus. Foto: Urmas Lauri

Soojad suveilmad on pikaks nädalalalõpuks meelitanud saartele tavapärasest augusti lõpust oluliselt rohkem reisijaid.

Alates kolmapäevast on saartele iga päev siirdunud rohkelt sõidukeid, mis omakorda tähendab pühapäeval mandrile sõidul väga suurt hulka sõidukeid – mitme päeva jooksul saabunud sõidukid soovivad enamasti lahkuda lühikese ajavahemiku jooksul pühapäeva pealelõunal. Seetõttu on pühapäeval tippajal, kell 12-20, võimalik pikemate ooteaegade tekkimine Kuivastu ja Heltermaa sadamates. Palume sellega juba aegsasti arvestada. 

Järjekorras seismise vältimiseks soovitame valida sõitmiseks varahommikused ja hilisõhtused väljumised, madalama nõudlusega on ka laupäeva pealelõuna ja esmaspäeva hommik. Ooteaja pikkust on raske ennustada, kuid pühapäeva pealelõunal sadamasse üldjärjekorda tulijad peaksid valmis olema selle suve kõrget nõudlust arvestades ka seekord mõnetunnise ootamisega.

Seoses järgmisel nädalal Hiiumaal algavate suuremate teetöödega toimub Rohuküla-Heltermaa liinil reede ja laupäeva õhtul üldjärjekorrast killustiku veokite vedu. See võib tähendada, et päris kõigil reisidel ei saa kasutada ripptekke.

Tippaja järgselt viiakse kõik sadamas ootajad üle ja vajadusel tehakse öösel veel lisareisid, sadamasse kedagi ootama ei jäeta.

Palume reisijatel olla üksteise suhtes lugupidavad ja heasoovlikud, varuda aega ja kannatlikkust.

Väinamere laevaliinidel kasvab nõudlus jätkuvalt. Juulis sõitis mullusega võrreldes 18 521 reisijat ja 7469 sõidukit enam, mis teeb kasvuks vastavalt 5% ja 6%.

Kersti Õunapuu

Väinamere Liinid

 

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments