Vormsi rannikult leitud uppunu oli kadunuks jäänud Soome purjetaja

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

PolitseilogoPolitsei tuvastas, et läinud nädala lõpus Vormsi Saxby rannast uppununa leitud mees oli augusti alguses jahilt vette kukkunud ja kadunuks jäänud Soome purjetaja.

16. augustil sai aga politsei teate, et Vormsi saarel Saxby küla lähedalt merekaldalt leiti uppunud mees. "Politsei on praeguseks tuvastanud, et tegemist oli augusti alguses kadunuks jäänud purjetajaga," kinnitas Lääne prefektuuri pressiesindaja BNS-ile.

Hiiumaa rannikul juhtus õnnetus 2. augusti pärastlõunal, kui kell 14.46 andis Soome jaht raadiosidekanalit kasutades kiirteate, et inimene on üle parda kukkunud. Jaht asus õnnetuse ajal Kärdla sadamast umbes seitse meremiili põhja suunas.

Merevalvekeskus käivitatud otsinguoperatsiooni kaasati Kärdla politseijaoskonna merepäästepatrulli, lennusalga kopteri, Hiiumaa vabatahtliku merepääste seltsi ja Turu merevalvekeskuse vahendusel ka Soome Vabariigi piirivalve lennuki.

Vabatahtlikud aitasid jahi pardale jäänud reisijal maha võtta purjed ning alus pukseeriti Kärdla sadamasse, kuid vette kukkunud meest leida ei õnnestunud.

 

 

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments