Statistika: läänemaalased on rohkem lobisema hakanud

Lemmi Kann

lemmi.kann@le.ee

IMG_1698Foto: Arhiiv

Tele2 analüüsi kohaselt helistasid Läänemaa elanikud mobiiltelefoniga maakondade võrdluses kaks aastat tagasi kõige vähem, kuid nüüd räägib keskmine läänemaalane mobiiltelefoniga igas kuus võrreldes tunamullusega pooleteise tunni võrra rohkem. Traditsiooniliselt jätkub naistel juttu kauemaks.

Tele2 juuli statistika kohaselt räägib Läänemaa elanik mobiiliga kuus keskmiselt 3 tundi ja 45 minutit, saadab 29 SMS-sõnumit ja kasutab 2,2 gigabaiti mobiilset internetti. Tele2 Eesti tootedirektori Katrin Aroni sõnul olid Läänemaa elanikud kaks aastat tagasi maakondade võrdluses kõige tagasihoidlikumad helistajad, aga praeguseks on mobiiltelefoni kasutamine kasvanud hüppeliselt.

“Kaks aastat tagasi helistasid läänemaalased näiteks kuus keskmiselt 131 minutit, mis on tänasega võrreldes üle pooleteise tunni vähem,” ütles Aron ja lisas, et helistamine on muutunud järjest soodsamaks ning telefonikasutamisest saanud igapäevase elu osa.

Aroni kinnitusel näitab statistika, et õrnem sugu on üldiselt jutukam ja suhtleb mobiiliga rohkem kui mehed.

“Läänemaa naised rääkisid meestest telefoniga kuus pea pool tundi rohkem, kuid erandlikult ületasid Läänemaa mehed aga kohalikke naisi tekstisõnumite saatmises,” ütles Aron ja lisas, et mehed kasutasid naistest ka tunduvalt rohkem mobiilset internetti.

Statistika kohaselt teevad Eestis nii mehed kui ka naised kuus keskmiselt 92 kõnet, kuid naised räägivad pikemalt. Keskmiselt helistavad naised kuus välja 258 ja mehed 214 minutit. Naised saadavad kuus keskmiselt 28 ja mehed 26 SMS-sõnumit. Eesti mehed kasutavad kuus keskmiselt mobiiliga 2,3, naised aga 2,2 gigabaiti mobiilset internetti.

Tele2 ehitas 2014. aastal Läänemaale 21 uut 2G, 3G ja 4G tugijaama ning lisab tänavu veel kolmteist.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments