Pürotehnika õppepäev õpetab hädaabirakettidega ümber käima

Kaire Reiljan

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

10001323_642350862487163_325408743239991353_nMullune pürotehnika õppepäev õnnestus nii hästi, et osalejad soovisid selle kordamist. Foto Haapsalu jahtklubi

Laupäeval on Bürgermeistri holmil piirivalvekordoni kail pürotehnika õppepäev, kus õpetatakse kuidas hädaabirakettidega ümber käia.

Ürituse ühe eestvedaja, Haapsalu jahtklubi juhatuse liikme Kertu Kaljuveeri sõnul on õppepäev mõeldud kõigile, kes hädaabirakettidega kokku puutuvad – meremehed (purjetajad, kaatriomanikud, laevade peal töötajad jne), jahi- ja kalamehed. "Kui ühel päeval on vaja hädaabiraketti lasta, siis on tunne kordades kindlam, kui oled seda korra proovida saanud saanud," selgitas Kaljuveer.

Õppepäeval saab turvaliselt harjutada eri tüüpi rakettide laskmist ja tutvust teha ka muude hädaabisignaalidega nagu märgusuits, raketipüstol, säratuled. "Ilutulestik meie ürituselt puudub," lisas Kaljuveer.

Õppepäeval osaleb ka Viking Life-Saving Equipment Estonia AS esindaja, kelle käest on võimalik sularaha eest osta uusi rakette, säratulesid, märgusuitsu ja muid siduskaupu.

Kohal ka päästeamet, kes võtab vastu aegunud pürotehnikat. Kertu Kaljuveeri sõnul sai eelmisel aastal, kui toimus esimene pürotehnika õppepäev, selgeks, miks aegunud rakette ei tasu kasutada – paljud neist ei töötanud korralikult. 

Esimest korda õpetasid politsei- ja piirivalveameti esindajad meresõitjatele Haapsalus pürotehnika kasutamist mullu kevadel. Kuna toona oli tagasiside kiitev ja mitmed osalejad soovisid, et sellist üritust peaks igal aastal tegema, saab laupäeval teoks teine pürotehnika õppepäev.

Et õppepäev mullu Haapsallus korraldati, on samuti "süüdi" Kertu Kaljuveer. "PPA korraldas eelmisel aastal selliseid üritusi Tallinnas ja Pärnus, aga et mul polnud võimalik ei Tallinnas ega Pärnus osaleda, mõtlesin, et tõenäoliselt pole ma ainuke. Nii võtsingi PPAga ühendust, et Haapsalu on ka merelinn, teeme siin ka ja nad olid kohe nõus," rääkis Kaljuveer. 

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
wpDiscuz