Krista Kumberg koostas aasta parima aimeraamatu

Kaie Ilves

kaie@le.ee

 

Haapsalu lasteraamatukogi bibliograafi ja lastekirjanduse uurija Krista Kumbergi koostatud raamat "Edgar Valter. Lasteraamatute illustratsioonid. 1948-2005" pälvis Apollo 2014. aasta parima omamaise aimeraamatu tiitli. Krista Kumbergi koostatud raamat kogus üle 600 poolthääle.

Ilukirjanduse kategoorias oli parim Indrek Hargla "Apteeker Melchior ja Tallinna kroonika", elulooraamatute kategoorias Vahur Kersna "Ei jäta elamata". 2014. aasta parim lasteraamat oli Aino Perviku "Sinivant läheb lasteaeda"

Apollo raamatukett selgitas parimad omamaiste autorite raamatud välja mitmeastmelise protsessi käigus. Esimese valiku tegid Apollo töötajad koostöös kirjastuste liiduga, selgitades igas kategoorias välja kümme teost, mille hulgast valisid lugejad omakorda oma lemmiku.

Valikus olid 2014. aastal enimmüüdud, suurt tähelepanu pälvinud ja omas žanris uudse lähenemisega teosed. Küsitluses osales kokku üle 5000 inimese.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments