Tallinna-Narva maantee õnnetuskohal hilines libedusetõrje veerand tundi

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Tallinna-Narva lõigul, kus täna hommikul juhtus 13 sõidukiga ahelavarii, oli libedusetõrje 15 minutit hilinenud.

Teehooldaja ÜLE OÜ esindaja Tõnis Pelapson selgitas, et kell 4.30 teostati Tallinna-Narva maanteel patrullsõit. Olukord teel oli hea, kate puhas ja soolamärg, mida kinnitavad ka teeilmajaamad.

Kell 7.00 teatas baasauto juht, kes oli Viimsi riigiteedel ennetavat libedustõrjet teostamas, et Tallinna-Narva maantee kilomeetritel 17-25 hakkab tekkima härmatis. Valvemeister reageeris teatele koheselt ja saatis libedustõrjet teostama baasautod.

Kell 7.20 startis baasauto teostama libedustõrjet Tallinna-Narva maantee kilomeetritel 19-34 ja kell 7.30 tuli Jägala teeilmajaamast esimene signaal, et teel on jäävõimalus. Kell 7.55 jõudis baasauto puistamisringiga sündmuskohta Tallinna-Narva maantee kilomeetritel 20-22, kus ahelavarii oli selleks ajaks juba toimunud.

"Kokkuvõtteks võib öelda, et üritasime libedust ennetada. Kahjuks jäime sündmuskohale ennetusega 15 minutit hiljaks. Hommikune härmatis ja must jää tekkis väga lühikese ajaga kõikjal," tõdes Pelapson.

Kolmapäeva varahommikul olid teed kõikjal Eestis märjad ja soolamärjad, kuid päikesetõusu ajal langes teetemperatuur ootamatult miinuskraadidesse. Hommikune must jää ja härmatis tekkis väga lühikese aja jooksul kõikjal kus taevas selgeks läks, teatas maanteeamet BNS-ile.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments