Rõivas lubas lastetoetuse kolmekordistada alates kolmandast lapsest

Andrus Karnau

andrus.karnau@le.ee

Taavi Rõivas Haapsalus 132

Peaminister Taavi Rõivas (Reformierakond). Foto: Urmas Lauri

Peaminister Taavi Rõivas ütles Postimehele antud intervjuus, et Reformierakond kolmekordistab kolmanda ja enama lapse riikliku lastetoetuse aastal 2019.

"Rehkendasime ja rehkendasime ja jõudsime selleni, et tänane sajaeurone toetus tuleb tõsta kolmekordseks, andes sellega signaali, et paljulapselised pered ei jää vanemahüvitise lõppedes majanduslikult hätta," ütles Rõivas.

Kolmanda ja enama lapse toetus kasvab uuel aastal 100 euroni kuus. Esimese ja teise lapse toetus kasvab uuel aastal 45 euroni kuus. Reformierakond on aastaid hoidnud lastetoetust 19 euro peal, keeldudes selle suurendamisest, sest riigieelarves polevat selleks raha.

"Jah, see on kallis, see on peaaegu 70 miljonit lisakulu 2019. aastal. Aga kui me tõstaks kõigil lastel toetust umbes 20 euro võrra, siis kulu oleks üsna samasugune," ütles Rõivas Postimehele.

 

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
10 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
vanem
9 aastat tagasi

Olen 4 last sünnitanud ja pole kunagi sellele mõelnud,palju need lapsed mulle raha sisse tooma hakkavad. Samas paistabki,et seda raha loevad rohkem need inimesed,kellel lapsi ei ole,kui need ,kes reaalselt selle toetuse saajaks tulevikus oleks. Olen oma lapsed sünnitanud selle nigela peretoetuse ajal ja nii on teinud ka paljud,paljud teised vanemad. Lapsed ei ole meie silmis olnud siiani rahamasinaks ega ole seda ka tulevikus.

eik
9 aastat tagasi

nad jah pikalt lubanud ja ,,meil läks 4 last kooli ja töövihikud maksid pea 1000 kr kokku,kõigega tuli ise hakkama saada,lohtuseks oli hea kuulda kuidas vanema palk kerkis vastsündinutele ja mida rikkam ,seda enam olevat antud,

jajah
9 aastat tagasi

Mõte on ju lihtne. Tuleb alustada kolmandast lapsest. Ja muide, Valdo, Sinu kolmanda lapse toetus hakkab meie kõigi rahakotist tulema, mitte ainult Maaka omast. Lapsed ongi kingitus ja igasugused ema-, isa- ja muud palgad tuleks ära kaotada. Tööinimesed saagu päris palka, siis ei tule ka tülisid, kes kelle raha ära võtab, pensionärid politseinike või paljulapselised paljasjalgsete.

Valdo
9 aastat tagasi
Reply to  jajah

Kolmas või mitte, mina last rahana ei näe.
Edu Teile.

Maakas
9 aastat tagasi

Kui ei ole kahte, ei tule ka see kolmas. Tuleb kolmas ainult nendelt, kes elavadki MEIE KULUL (st, RIIGI)

Valdo
9 aastat tagasi
Reply to  Maakas

Lugupeetud Maasikas. Olen kolme lapse isa ja ei tule Sinu käest raha küsima. PS. Arvan, et lapsed on kingitus Meile ja ei tee neid raha pärast.
Edu Teile kõigile õnnelik Isa.

mutter
9 aastat tagasi

Lapsed on ikka eralõbu.Ühe lapse jõuab kuidagi kambaga üles kasvatada aga mitte rohkem.

rk
9 aastat tagasi

mõttetu seadus, jääb 2 varianti
1) saad 1 lapse, et üldse oleks laps
2) saad 3 last, et REAALSET toetust

Ehk see 2 last mis on vaat et levinium varint pole väga welcome?

appi
9 aastat tagasi

kuidas see meie elu ja majandust nüüd aitab ? Kellel lapsed suured või on üks laps ? Mida see muudab ? Tehke ikka seda,mis tagab heaolu enamikule meie inimestest.

madis
9 aastat tagasi

kas aastaarv on ikka õige, peab vist olema 3019