Mikser: Rõivas peaks Ligi välja vahetama

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Sven Mikser. Foto: Urmas Lauri

Sven Mikser (10)Sven Mikser. Foto: Urmas Lauri

Puhkusel viibiv kaitseminister Sven Mikser on seisukohal, et peaminister Taavi Rõivas on praeguseks tõusnud piisavalt kaalukale positsioonile, et vahetada välja rahandusminister Jürgen Ligi.

"Jürgen Ligi solvavad ja maitsetud väljaütlemised ei sobi Eesti poliitikasse. Juba kevadel kavatses Siim Kallas kuuldavasti Ligi rahandusministri kohal välja vahetada. Ootamatult peaministriametisse astunud Taavi Rõivas ei olnud märtsikuus ilmselt veel selles positsioonis, et saanuks endale taolist liigutust lubada. Nüüd, kus peaminister on pisut enam sisse töötanud, võiks ta olla selleks sammuks valmis," kommenteeris Mikser pressiteate vahendusel Ligi kriitikat haridus- ja teadusministri Jevgeni Ossinovski aadressil.

"Kui mees loobib valimatuid solvanguid küll naiste, küll rahvusvähemuste suunas ja arvab, et on neist üle pelgalt selle pärast, et ta ise on vanemas keskeas Eesti mees, siis tekib täiesti õigustatud küsimus, kas ta ikka sobib ametisse, kus tuleb langetada kaalutletud ja vastutusrikkaid otsuseid. Vabandused stiilis "ah, see on ju Ligi" ei ole mingid vabandused. Kui ministri emotsionaalne või vaimne pinge on läinud nii suureks, et ta ei kontrolli enam, mida ütleb ja kirjutab, siis tuleks poliitikas aeg maha võtta ja tegelda mõnda aega rohkem triatloniga," lõpetas Mikser.

Mikseri avaldus jõudis avalikkuse ette pärast seda, kui Ligi oli Ossinovski ees avalikult vabandanud.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
4 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Sooda
9 aastat tagasi

Ligil on õigus, sõnakasutus jättis pisut soovida.

kaks poolt
9 aastat tagasi
Reply to  Sooda

…ka teise poole mõte jättis soovida (olgugi, et sõnastus oli parem)

kkk
9 aastat tagasi

Sõnavabadus ei ole s… suust välja ajamine.

roosa manna
9 aastat tagasi

maitse üle ei vaielda ja meil on sõnavabadus