Neeme Suur: mina hääletan kooseluseaduse poolt

Lehte Ilves

lehte.ilves@gmail.com

Riigikogu õiguskomisjoni juht sotsiaaldemokraat Neeme Suur ütles, et hääletab homme selle poolt, et kooseluseadus võiks minna kolmandale lugemisele ja neljapäeval vastuvõtmisele.

„Seda seadust on vaja, et Eesti perekonnad leiaksid paremat kaitset,” ütles Suur.

Suur ütles, et hääletab kerge südamega, sest usub, et seda seadust on vaja.

Suure sõnul on paljud selle seaduse vastu, sest pole endale eelnõu olemust selgeks teinud või ei ole neile see seadus maailmavaateliselt vastuvõetav.

„Tõenäoliselt ei ole homme parem kui täna,֊” vastas Suur küsimusele, mis kooseluseadus on just nüüd päevakorras ja miks seda nii väga tahetakse vastu võtta.

Kas eelnõu oleks toodud riigikogusse aasta varem või aasta hiljem, ei oleks see midagi muutnud.

„Ma ei usu, et hoiakud oleksid siis teistsugused,” ütles Suur. „Sellised hoiakud ei muutu nii kiiresti ja kui muutuvadki, siis just selliste sündmustega.”

Teisipäeval on kooseluseaduse eelnõu riigikogus teisel lugemisel.

IRL on teinud ettepaneku teine lugemine katkestada.

Kui teine lugemine katkestatakse, siis ei tule eelnõu enam kas üldse päevakorda või tuleb kunagi hiljem, selgitas Suur.

Kui teine lugemine homme lõpetatakse, läheb eelnõu neljapäeval kolmandale lugemisele ja vastuvõtmisele.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
75 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
valija
9 aastat tagasi

Kahju, aga mina enam Neeme poolt ei hääleta.

Jaanus Karilaid
9 aastat tagasi

Urmas Reinsalul on antud küsimuses õigus. Õige oleks olnud korraldada rahvahääletus. Kooseluseaduse pooldajad on ise läinud liiga agressiivseks ja see tõesti toodab sallimatust.

haapsallane
9 aastat tagasi

Jaanus, sa mängid nii läbinähtavalt nõrkadele ja rumalatele. Kuid see “omateada” kavalus pole sulle ju siiamaani edu toonud. Midagi tuleks ehk muuta, sest potentsiaali oleks sul kindlasti enamaks. Sellise energia ja inertsiga, oleks ta suunatud õigesse kohta, oleks meil ammu raudtee ja uued töökohad.

Anonüümne
9 aastat tagasi
Reply to  haapsallane

mis sallivus või sallimatus???See on väline fasaad mis maalitakse enesele ette.”Küll mina alles olen salliv”Tegelikult ei suuda te sallida oma naabritki,,,,

jenni
9 aastat tagasi

ei nooo pole vaja kohe loomariigist õppust võtta, kui tänaval kaks samast soost koera või kassi üritavad midagi korda saata! vahel mõni väiksem krants üritab suuremale kutsale ka t..a keerata aga no ei tule välja….

Kätlin
9 aastat tagasi

tegemist pole küll praeguses eestis olulseima teemaga, aga siiski on šokeeriv lääne elu lugejaskonna arusaamine elust enesest. nagu ütles viktor vassiljev eile tallinan tv-s, siis tõsisemate asjade jaoks meil võimeid pole. enne valimisi on tähtis, et rahvale tsirkust teha, et pilgud tegelikelt valukohtadelt eemale juhtida.

Kodanik
9 aastat tagasi

igal ühel on mingi hälve, seda aga ei pea eksponeerima. pole neil homodel Eestis häda midagi, aga paraadid ja seadused on täna liiast.

ainult!
9 aastat tagasi

hämamiseks jääb kogu lugu homodel,sest pool puudu jääb…

...
9 aastat tagasi

Loodusseadused on vaid üheselt mõistetavad,seda ringi teha pole võimalik.Seepärast oleks selle seaduseelnõu käikuandmine mitte enamat kui paljas vassimine.Lapi,paika või paranda,õiget asja ikka pole….

...
9 aastat tagasi

Njah….Need ,,soovitused,, ei tähenda,et homopaarid peavad sisse trügima just sellesse seadusandlusse,mis kaitseb last ,koos ema-isaga.Tuleb ehk võtta neil tervisetõend kuskilt asutusest vms.,vormistada notari juures-mida iganes….Loodusseadustel on sirge tee ja see jääb.

to haapsallane
9 aastat tagasi

keda kotib?

haapsallane
9 aastat tagasi

MTÜ Naiste Tugi- ja Teabekeskus Tahame oma kirjaga väljendada oma toetust kooseluseadusele, et ka samasoolistel inimestel tekiks Eestis peagi võimalus seadustada oma kooselu. Eelnõu kirglikud vastased rõhutavad traditsiooniliste pereväärtuste austamise vajadust. Meie kui Eesti esimese lähisuhtevägivalda kogenud naiste varjupaiga töötajad tahame öelda, et meie organisatsiooni pole on alates selle asutamisest 2002. aastal pöördunud ligi 150 heteroseksuaalset naist, kes on kogenud omaenda kodus vaimset, füüsilst ja/või seksuaalset vägivalda oma abikaasa või partneri poolt. Traditsiooniline pere ei pruugi veel automaatselt vähendada seda, et kõik selle liikmed üksteist austavad ja hästi kohtlevad. Meie pika praktika jooksul on ainult üks juhtum olnud seotud samasoolises… Loe rohkem »

Anonüümne
9 aastat tagasi
Reply to  haapsallane

abielu on naise ja mehe vaheline püha asi.See ongi see mis võetakse kristlikult ja traditsiooniliselt perelt ära!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

põlvalane
9 aastat tagasi
Reply to  haapsallane

Abielu on naise ja mehe vahelolev püha liit!
Just see ongi see mis võetakse kristlikult ja traditsiooniliselt perelt ära!

haapsallane
9 aastat tagasi
Reply to  põlvalane

Muidugi, Sult võetakse kõik ära. Mis sa siis lootsid? Lisaks sinu lastele ja sugulastele ja kõigele muule võetakse ära ka kodu ja auto ning tagatipuks saadetakse Alutaguse metsadesse geilaagrisse, kus summitakse täie jõuga Sulle tagusmenti, et mõistus pähe tuleks. Jumal, palun, kui Sa olemas oled, säästa minu silmi ja mõistust sellistest nurkasurutud metsloomadest. Säästa meie ühiskonda rumalusest ning hallusest! Tänan!

Anonüümne
9 aastat tagasi
Reply to  haapsallane

On olemas ka teistmoodi mõtlevaid inimesi,kui Teie “haapsallane”On inimesi kellele on abielu püha!Hullus ja debiilsus on just nimelt selline homo vaimsus mis hõljub meie riigikohal.Kahju,et mõnede inimeste meeled on nii rikutud ja paadutatud,et ei jaga enam mis õige ja sünnis!