Haapsalu linnapea sõitis Ukrainasse

Juhan Hepner

juhanh@hot.ee

Urmas Sukles

Haapsalu linnapea Urmas Sukles. Foto: Arvo Tarmula.

Haapsalu linnapea Urmas Sukles sõitis koos aselinnapea Liina Põlluga reedel sõpruslinna Umani Ukrainas.

„See on on iga-aastane [Umani] linna päev,” ütles Sukles. Suklese sõnul on varem Umani linna päeva peetud väga suursuguselt, paraadi ja rongkäiguga.

„Lähme vaatame, kui keeruline situatsioon Ukrainas on. Eks see kipu tulema küllaltki huvitav reis,” ütles Sukles. „Sõpradega tuleb ka rasketel aegadel läbi käia.”

Haapsalu delegatsioon on käinud Umani linna päeval ka varem. Samuti on Umani linnavalitsus käinud külas Haapsalus, viimati mullu. „Kuna nad kutsusid, siis pidasime vajalikuks seal ära käia,“ lausus Sukles.

Uman asub Kesk-Ukrainas põllumajanduspiirkonnas, pealinnast Kiievist 250 kilomeetri kaugusel. Ida-Ukraina sõjakoldest jääb linn umbes 600 km kaugusele.

Umani linnas on ligi 90 000 elanikku. Eelmine linnapea Juri Podrov astus tänavu veebruaris ametist tagasi, et Ukrainat vapustanud pingeliste sündmuste ajal linnas rahu säilitada.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
7 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Nüüd on
9 aastat tagasi

hiirtel pidu kui kassid on neegrite juurde sõitnud, õpetame neid seal kuidas mudast pappi teha, mõõduka tasu eest mõistagi…

OI, oi
9 aastat tagasi

Ja nii nad said teineteise manu õelate pilkude eest….

veel
9 aastat tagasi

hea turism , puhkus, lõõgastus:)

hmm
9 aastat tagasi

igas ametis on eelkõige vaja empaatiat, arusaama, kelle huvides, kelle teenistuses töötatakse. Kui see olemas, siis pole ka vaja meenutada haridusametnikule, et ta õpetajate päeva puhul midagi ütleks-teeks.

?
9 aastat tagasi
Reply to  hmm

Just,mõelgu sellele,kes ta reisid kinni maksab ja komandeeringurahad kontole aitab,siis tuleb ehk meelde ka,keda tänada. Ei imesta kui toitlustusjuht oli see,kellele Põld õpetajate päeva puhul õnnitlused saatis,igatahes palganumbrit määramisel pidas koolitoitu tähtsamaks kui haridusse panuse andmist.
Ja Täht niikuinii ei tea,mida ta seal lvs tegema peab,pole ametis oldud aja jooksul suutnud tänuavaldust välja mõelda ning see üks osakonna spetsialist,kellele kolm ülemust on määratud,ei jõua ju ka kõigi nende eest mõelda.

kodanik
9 aastat tagasi

Nii tore! Muide,eile oli ka meil,Eestis, märkimisväärne päev-õpetajate päev. Oleks oodanud ka avalikku pöördumist Haapsalu hariduselu juhtivatelt,aga ei miskit. Milleks, kui saab ka nii,et lihtsalt vait olla ning olekski vist Liina Põllult palju palutud,et enne järjekordset reisi paar rida õpetajate heaks öelda, Ukraina päevad on põnevamad kui tähelepanu pööramine nendele alamakstud õpetajatele. Täpselt nagu 1.september, kuulsime küll Saksamaa linnakese sünnipäeva osavõtust,aga mitte pöördumisest uue kooliaasta alguse puhul. No mis teha,nii vist ongi kogu aeg olnud, kohalik kultuuri ja hariduselu ei ole nii paeluv,juhtigu seda siis kas mees või naine. Aga siiski, alles mõned päevad tagasi näitas inimlikku suhtumist aselinnapea Kaja… Loe rohkem »

irw
9 aastat tagasi
Reply to  kodanik

seni kuni ei ole vaja meelde tuletada,millal palgapäev on,seni on ilmselt ka ükskõik,mis päev see õpetajate päev on. kui muidu on suva,siis enne valimisi ikka pingutatakse. näe vikman lubab kolme kuuga ristmiku, sukleses tärkas kaastunne, rootare märkas eakaid,Põld aga-tundub, et lihtsalt sülitab kõigele.