Okase muuseumis kohtuvad savi ja tekstiil

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Kuvatud 3 pilti, galeriis pilte: 6

Haapsalus Evald Okase muuseumis rakukeraamika ja tekstiili töötoas valmib nädala jooksul näitus, mis viib vaataja veealusesse maailma.

Esmaspäevast reedeni tegutseb muuseumi õuel tosinkond keraamikut, disainerit, tekstiili- ja maailkunstnikku, kes ühendavad omavahel savi ja tekstiili.

“Mõlemad on jälje jätmiseks tänuväärsed materjalid, tundlikud, paindlikud ja eri moel käsitletavad.” ütles töötoa koordinaator Üla Koppel.

Töötoa eesmärk ongi anda osalejaile kogemus erinevate materjalitehnoloogiate kasutamisest ja kombineerimisest.

“Peamine on loomeprotsessi käigus tekkinud sünergia,” sõnas Üla Koppel.

Pikemalt saab lugeda Lääne Elu neljapäevasest lehenumbrist


RAKUPAKU vol. 3

Töötuba kunstnikele ja disaineritele, kus kohtuvad omavahel savi ja tekstiil. Mõlemad on jälje jätmiseks tänuväärsed materjalid – tundlikud, paindlikud ja väga erineval moel käsitletavad. Workshopi eesmärgiks on anda osalejale kogemus erinevate materjalitehnoloogiate kasutamisest ja kombineerimisest. Selle aasta workshopil on peamine roll antud loomeprotsessile ja tekkinud sünergiale, worksopi toimumise asukohale ning erilisele ajale Haapsalu linnas- Valge Daami ajale.

Keraamika tehnoloogiatest keskendume suvesse sobivale taimede ja suitsuga „maalimisele“ ja naked raku’ le , mis on läänes arenenud raku tehnoloogia haru. Selles tehnikas jääb puhtale savipinnale ainult läbi eemaldatava pealiskihi läbi tunginud suitsujoonis. Tekstiiliosa märksõnaks on suured mõõtmed, töövahenditeks puhas kangapind, kangatrükivärvid ning erinevad töövahendid värvi kangale kandmiseks – pintslid, rullid, käed ja kõik muu, mis ideed väljendada aitab.

Reedel, 8. augustil ootame huvilisi vaatama rakukeraaamika põletust muuseumi õuel.

Töötoa tulemusest avame näituse Evald Okase Muuseumi kolmandal korrusel laupäeval, 9. augustil kell 16.

Üla Koppel

Fotod: Arvo Tarmula

keraamikud (1) keraamikud (2) keraamikud (3) keraamikud (4) keraamikud (5) keraamikud (6)

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments