1

Tööinspektsioon: Alaealist on keelatud rakendada töödel, mis on seotud alkoholi käitlemisega

Urmas Lauri

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

TööinspektsioonLugeja küsib: Tuttav kohvikuomanik oleks nõus kohvikusse ettekandjana tööle võtma minu 16 aastase tütre. Kohvikul on oma kondiitrilett, kuid lisaks on letis müügil ka väike sortiment alkohoolseid jooke, milliseid saab tellida ka ettekandja kaudu. Kas minu tütar võiks töötada selles kohvikus ettekandjana? Ja kui, siis millistel tingimustel?

Vastab Tööinspektsiooni Lääne inspektsiooni tööinspektor-jurist Leonid Siniavski: 15–16-aastasel koolikohustuslikul alaealisel on lubatud teha mitmesuguseid kergeid töid, sealhulgas toitlustus- või majutusettevõttes tehtavad abitööd, näiteks laudade katmine, nõude koristamine või pesemine, ruumide koristamine.

Kuna on tegemist kohvikuga, kus pakutakse ka alkoholi, siis tuleb teada, et alkoholiseadus keelab rakendada alaealist töödel, mis on seotud alkoholi käitlemisega, välja arvatud ladustamisel või edasitoimetamisel kaubanduslikul eesmärgil, kui on tagatud, et alaealine puutub selle käigus kokku üksnes avamata pakendis alkoholiga. Reeglid on ranged ega tee erandeid sõltuvalt sortimendi suurusest.

Nõusoleku andmisel tuleks kindlasti kaaluda, kas ettekandja tööga võib kaasneda raske füüsiline töö, sundasend, suvine töötempo, mis ei pruugi alaealisele tervikuna sobiv olla.

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
huvitav
huvitav

Huvitav aga alaealised võivad riiki juhtida küll.

wpDiscuz