0

Ida-Virumaa käsitööliit otsib Haapsalus koostöövõimalusi

Avatar

Juhan Hepner

juhanh@hot.ee

IMG_6668 (1024x683)

Käsitöömeister Sergei Okunev (esiplaanil paremal). Foto: Arvo Tarmula.

MTÜ Ida-Virumaa Käsitööliit soovib leida Haapsalust omale koostööpartnereid.

Ida-Virumaa käsitööliidu esindaja Sergei Okunev tutvustas laupäeval toimunud muinasjutufestivalil "Elas kord…" tervet rida põnevaid tooteid. Eriti suurt tähelepanu pööras Okunev Inguššeetiast pärit käsitööle, mida Ida-Virumaa käsitööliit nüüd Eestis esitleb.

"Need pildid ja pildiraamid, köögitarbed ja mänguasjad on valmistatud puuetega laste poolt, kelle jaoks läheb ka toodete müügist saadud tulu," ütles Okunev. Okunev, kellel on head kontaktid Inguššeetias asuva Nazrani linnaga, loodab ka Eestis mõnda sarnast projekti ellu viia.

"Inguššeetias oli projekt, mille raames tegid puuetega lapsed lasteaedadele puust mänguasju," ütles Okunev. "Inguššeetia laste poolt meisterdatud käsitöö näiteks tõi Okunev ilusate maalingutega puust reketi, mille peal saab panna veerema vurri, mida siis tasakaalus hoida tuleb.

"See aitab treenida koordinatsiooni ja motoorseid oskusi. Väga kasulik näiteks autojuhtidele või sportlastele. Samuti ka inimestele, kes on saanud insuldi," ütles Okunev.

Lisaks olid Ida-Virumaa käsitööseltsil kaasas suured ja uhked pildid, mis on trükitud erilisele pinnale. "See materjal on veekindel ja ei lähe kortsu," selgitas Okunev.

Okunev loodab, et Haapsalus leidub ehk käsitööühinguid või teisi partnereid, kes oleksid nõus sellise projekti ellu viimises kaasa lööma. "Tahame teha koostööd," ütles Okunev, kelle sõnul võiks Ida-Virumaa käsitööliit korraldada ka siin lastele mõeldud käsitöö õppeklasse.

Haapsalus on kolmkümmend aastat Narva-Jõesuus elanud Okunev teist korda. "Viis aastat tagasi käisin ka Haapsalus, kuid siis olin siin väga lühikest aega. Seekord olen pikemalt," ütles Okunev.

Käsitöömeister kiitis Haapsalu külalislahkust. "Teil on väga ilus linn ja toredad avatud südamega inimesed. Soovitan kõigil oma sõpradel siia tulla," lubas Okunev.

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
wpDiscuz