0

Ilmateenistus prognoosib jaanilaupäevaks vihmasadu

Urmas Lauri

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

MuinastuledHellamaal124-viFoto:  Urmas Lauri

Ilmateenistus prognoosib jaanilaupäevaks jahedat ilma ja vihmasadu ning ka pühadele eelnev nädal tuleb suve haku kohta jahe.

23. juunil ehk jaanilaupäeval jääb Eesti lääne-ida suunalisse väheaktiivsesse madalrõhuvööndisse. Öö ja ennelõuna on sajuta, pealelõunal arenevad aga siin-seal hoogsajupilved ning sajuvõimalus suureneb pealelõunal 40-60 protsendini. Puhub nõrk ja mõõdukas läänekaare tuul. Sooja on öösel 4-10, päeval 15-19 kraadi.

Jaanipühade eel on veelgi jahedam.

Teisipäeval jääb Eesti Loode-Venemaal oleva madalrõhuala edelaserva. Sajuhooge on laialdaselt ja saju tõenäosus on 70-90 protsenti. Puhub tugev loodetuul. Sooja on öösel 4-10, päeval 8-13 kraadi.

Kolmapäeval Venemaa madalrõhuala veidi kaugeneb, kuid selle lääneserv jääb Eesti kohale ja frontaaltsoon koos hoovihmadega liigub läänest itta üle Eesti. Puhub mõõdukas loode- ja läänetuul. Öösel on sooja 3-10 kraadi, maapinnal võib kohati langeda nullini, päeval on sooja 12-16 kraadi.

Neljapäeva öö ja ennelõuna möödub kerges kõrgrõhuharjas ja ilm on enamasti sajuta, kuid päeval areneb Gothlandi lähistel uus tsüklon, Eestis pilvisus tiheneb ja pealelõunal sajuvõimalus suureneb 70-90 protsendini. Puhub nõrk läänekaare tuul. Sooja on 5-11, päeval 15-20 kraadi.

Reedel liigub tsüklon Läänemerelt Eesti kohale. Sajab vihma ja kohati on sadu tugev. Tuul pöördub koos tsükloni liikumisega. Sooja on öösel 7-12, päeval 13-19 kraadi.

Laupäeval eemaldub tsüklon Venemaale. Öö ja ennelõuna on vihmane, pärastlõunal sajuvõimalus väheneb. Puhub mõõdukas ja nõrk põhjakaare tuul. Sooja on öösel 8-12, päeval 14-18 kraadi.

Pühapäeval saab Venemaale jõudnud madalrõhuala lisaenergiat lõuna poolt saabuvalt osatsüklonilt juurde ja hoiab oma lääneserva jätkuvalt Eesti kohal, seetõttu sajab päeval kohati hoovihma, sajuvõimalus on 20-40 protsenti. Puhub nõrk põhjakaare tuul. Sooja on öösel 4-10, päeval 14-19 kraadi.

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
wpDiscuz