Majandusministeerium kuulutab välja parvlaevade opereerimise hanke mandri ja saarte vahel

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Valitsus arutas täna kabinetiistungil Saaremaa ja Hiiumaa vahelise laevatranspordiga seonduvat. Kabinet pooldas, et majandus- ja kommunikatsiooniministeerium kuulutab 2014. aasta juunis välja Rohuküla-Heltermaa ja Virtsu-Kuivastu liinide 10-aastase opereerimise hanke tingimusel, et hankel osaleval vedajal peavad olema liinide teenindamiseks sobivad parvlaevad (vähemalt 4 laeva).

Hanke võitnud operaatoriga sõlmitavasse lepingusse lisatakse õigus riigi või riigi äriühingu poolt laevad pärast lepinguperioodi lõppu välja osta. Uus lepinguperiood algab 2016. aasta 1. oktoobril.

Ühtlasi peeti kabinetinõupidamisel vajalikuks, et konkurentsi tagamise eesmärgil osaleb riigihankel AS Tallinna Sadam ja teeb toimingud hankel osalemiseks vajalike parvlaevade soetamiseks.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
1 Kommentaar
Inline Feedbacks
View all comments
abc
9 aastat tagasi

Seltsimees on pesueht tankist kahjuks. Ülesandeks tõmmata pidurit Partsi katsetele status quod murda. Raudteega juba tehti “pahandust” ja kohalikud puuk-kapitalistid olid murelikuks muutumas.