Pullerits: Uskumatu lugu Eesti nüridemokraatiast (a la Venemaa)

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Screenshot 2014-06-09 16.09.43Väljavõte Priit Pulleritsu blogist. Foto: ekraanipilt

"Las ma räägin teile tõeliselt skandaalse loo sellest, kuidas Eestis demokraatia tegelikult „toimib“," kirjutab ajakirjanik Priiit Pullerits oma ajaveebis.

See ei erine mu meelest suurt Venemaast. Ja kui küsite, miks kirjutan sellest siin, spordiblogis, siis seepärast, et mujal ei lasta löögile. Aga eks püüdke tänapäeval infot kinni hoida! Good luck! Nii et siit see tuleb. Sest mind häirib ja riivab valusalt, et Eesti ajakirjandus, kus ma töötan, on antud teemat käsitledes olnud tülgastavalt erapoolik ja kallutatud.

Esmaspäeval peab riigikogu õiguskomisjonis tulema arutlusele kooseluseaduse eelnõu. Õiguskomisjon peab näitama sellele nn rohelist tuld, et eelnõu saaks minna riigikogu suurde saali esimesele lugemisele. Selleks peab õiguskomisjoni enamik olema selle poolt.

Aga kes kuulusid eilse, neljapäevase seisuga kümneliikmelisse õiguskomisjoni, ja milline on nende meelsus kooselu seaduse suhtes: Marko Pomerants – vastu; Igor Gräzin – vastu; Ken-Marti Vaher – vastu; Peeter Võsa – vastu; Eldar Efendijev – vastu.

Nagu näete, oli lootusetu, et kooseluseaduse eelnõu oleks esmaspäeval õiguskomisjonist läbi läinud.

Aga pole lootusetuid olukordi, kui mängu astuvad Eesti poliitikud. Eile tegi Keskerakond vangerduse, viies Efendijev õiguskomisjonist kultuurikomisjoni ja tuues kultuurikomisjonist õiguskomisjoni Yana Toomi, kes on olnud kooseluseaduse poolt. Kuid vähe sellest. Tänase, reedese info kohaselt peaks esmaspäevasel istungil Gräzinit asendama Imre Sooäär, kelle seksuaalsest orientatsioonist tulenevalt pole kahtlust, millisel seisukohal tema antud küsimuses on.

Vaat nii tehakse Eestis poliitikat ja seadusi!

Tuhanded inimesed on saatnud riigikogu neljale suurele fraktsioonile protestikirju kooseluseaduse vastu, aga riigikogu käsitleb neid kodanike saadetud protestikirju rämpspostina.

Edasi vt Priit Pulleritsu ajaveebist.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
5 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
postimees
9 aastat tagasi

pullerits tehku spordireportaaze, tema tegelik tase

to to Absurd
9 aastat tagasi

näed sa, e- arst öösel diagnoosi panemas!!!!

Absurd
9 aastat tagasi

Ime et selline artikkel sattus siia.Las lambad loevad Postimeest,Delfit,AK-d,ERR-i jms. ´´demokraatliku´´ ´´ilukirjandust´´.
Samas on LE ka paiguti tundunud kinnimakstud või lihtsalt rumalate ajakirjanike kambana tundunud.Vabandan kui see kedagi solvas.

to Absurd
9 aastat tagasi
Reply to  Absurd

mingi idika komm vaevalt et kedagi solvab

muri
9 aastat tagasi

presse