5

Pullerits: Uskumatu lugu Eesti nüridemokraatiast (a la Venemaa)

Urmas Lauri

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Screenshot 2014-06-09 16.09.43Väljavõte Priit Pulleritsu blogist. Foto: ekraanipilt

"Las ma räägin teile tõeliselt skandaalse loo sellest, kuidas Eestis demokraatia tegelikult „toimib“," kirjutab ajakirjanik Priiit Pullerits oma ajaveebis.

See ei erine mu meelest suurt Venemaast. Ja kui küsite, miks kirjutan sellest siin, spordiblogis, siis seepärast, et mujal ei lasta löögile. Aga eks püüdke tänapäeval infot kinni hoida! Good luck! Nii et siit see tuleb. Sest mind häirib ja riivab valusalt, et Eesti ajakirjandus, kus ma töötan, on antud teemat käsitledes olnud tülgastavalt erapoolik ja kallutatud.

Esmaspäeval peab riigikogu õiguskomisjonis tulema arutlusele kooseluseaduse eelnõu. Õiguskomisjon peab näitama sellele nn rohelist tuld, et eelnõu saaks minna riigikogu suurde saali esimesele lugemisele. Selleks peab õiguskomisjoni enamik olema selle poolt.

Aga kes kuulusid eilse, neljapäevase seisuga kümneliikmelisse õiguskomisjoni, ja milline on nende meelsus kooselu seaduse suhtes: Marko Pomerants – vastu; Igor Gräzin – vastu; Ken-Marti Vaher – vastu; Peeter Võsa – vastu; Eldar Efendijev – vastu.

Nagu näete, oli lootusetu, et kooseluseaduse eelnõu oleks esmaspäeval õiguskomisjonist läbi läinud.

Aga pole lootusetuid olukordi, kui mängu astuvad Eesti poliitikud. Eile tegi Keskerakond vangerduse, viies Efendijev õiguskomisjonist kultuurikomisjoni ja tuues kultuurikomisjonist õiguskomisjoni Yana Toomi, kes on olnud kooseluseaduse poolt. Kuid vähe sellest. Tänase, reedese info kohaselt peaks esmaspäevasel istungil Gräzinit asendama Imre Sooäär, kelle seksuaalsest orientatsioonist tulenevalt pole kahtlust, millisel seisukohal tema antud küsimuses on.

Vaat nii tehakse Eestis poliitikat ja seadusi!

Tuhanded inimesed on saatnud riigikogu neljale suurele fraktsioonile protestikirju kooseluseaduse vastu, aga riigikogu käsitleb neid kodanike saadetud protestikirju rämpspostina.

Edasi vt Priit Pulleritsu ajaveebist.

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
postimees
postimees

pullerits tehku spordireportaaze, tema tegelik tase

to to Absurd
to to Absurd

näed sa, e- arst öösel diagnoosi panemas!!!!

Absurd
Absurd

Ime et selline artikkel sattus siia.Las lambad loevad Postimeest,Delfit,AK-d,ERR-i jms. ´´demokraatliku´´ ´´ilukirjandust´´.
Samas on LE ka paiguti tundunud kinnimakstud või lihtsalt rumalate ajakirjanike kambana tundunud.Vabandan kui see kedagi solvas.

to Absurd
to Absurd

mingi idika komm vaevalt et kedagi solvab

muri
muri

presse

wpDiscuz