Nurme vabrikul 10 miljoni euro eest maksuvaidlusi

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Haapsalu suurim õmblusfirma, Nurme vabrik käib maksuametiga kohut nõuete pärast, mille suurus on enam kui10 miljonit eurot.

Tallinna halduskohus pikendas kolmandat korda otsuse väljakuulutamise tähtaega vaidluses, mis käib Polar Tekstiili ja maksuameti vahel.

Viimati pidi kohus avaldama otsuse läinud reedel, kuid kohus määras uueks otsuse kuulutamiseks 20. juuni.
Tegemist on Polar Tekstiili kaebusega 2009. aasta lõpus tehtud maksuotsuse tühistamiseks, selgitas Tallinna halduskohtu pressiesindaja Annika Vilu.

„Kohus lükkas otsuse edasi seoses asja erilise keerukus ja väga suure mahuga,” lisas Vilu.

Maksuameti avalikkussuhete juht Rainer Laurits ütles, et enne otsuse avalikustamist ei saa kohtuasja sisu avada.
Polar Tekstiil on Haapsalu Nurme vabrikuga seotud ettevõte, mis tegeleb rõivaste hulgi– ja jaemüügi ning pealisrõivaste tootmisega. Eesti suurima maksuvõlaga firma Polar Tekstiili maksuvõlg on Krediidiinfo andmeil ligi 5,5 ja intressivõlg 5,9 miljonit eurot.

Teine Nurme vabrikuga seotud ettevõte PVMP–Elektika, endise nimega PVMP–Ex, on kriminaaluurimise all. Ühe korra on asja arutanud ka juba riigikohus, kui vaieldi ettevõtte vara arestimise üle.

Prokuratuur kahtlustab PVMP–Exi ligi nelja miljoni euro suuruses käibemaksupettuses.

Valearved tekstiilitoodete soetamise kohta puudutasid ka Polar Tekstiili.

Ringkonnaprokurör Indrek Kalda ütles, et loodab sügiseks uurimise lõpetada ja kahtlusalustele süüdistused esitada. PVMP–Eklektika omanikuks sai tänavu veebruaris vabadusvõitleja Robert Vill, kes on ka ainus juhatuse liige.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
1 Kommentaar
Inline Feedbacks
View all comments
Polar Tekstiil sai maksuvaidluses võidu | Lääne Elu
9 aastat tagasi

[…] andmeil on 23 töötajaga Polar Tekstiili vaidlustatud maksuvõlg 5,49 miljonit eurot. Ettevõtte intressivõlg on ligi 5,9 miljonit eurot. See on Eesti […]