Pühapäeval antakse Haapsalule üle Suur Doonorikruus

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Põhja-Eesti Regionaalhaigla verekeskuse tunnustamisüritusel Tallinna raekojas antakse pühapäeval Haapsalu linnale üle Suur Doonorikruus

Haapsalu saab auhinna kui parim doonorlust toetav omavalitsus. Auhinna võtab vastu Haapsalu aselinnapea Kaja Rootare.

„Haapsalu on alati olnud verekeskuse jaoks väga meeldiv väljasõidukoht. Kultuurikeskuses on hubane vastuvõtt ja suviste doonoritelkide juures on meil alati abiks aktiivsed Punase Risti töötajad, kes telkide õnnestumisele oluliselt kaasa aitavad,“ põhjendas valikut verekeskuse doonorluse arendusjuht Ülo Lomp.

„Ka kohalikud politsei- ja piirivalveameti töötajad tutvustavad telkide juures oma tööd, mis samuti tõmbab linlaste tähelepanu meie ettevõtmisele. Selline linnapoolne heasoovlik tugi on oluline kogu doonorluse arendustegevusele,“ lisas Lomp.

13. aprillil tunnustab verekeskus ka eelmisel aastal aktiivselt verd loovutanud doonoreid. Seekord tõstab verekeskus esile doonoreid, kes loovutasid möödunud aastal verd vastavalt kolm korda (naised) või neli korda (mehed) ning on kokku teinud vähemalt 25 vereloovutust.

„Regulaarsed doonorid on meie kuldvara, me saame nende peale alati kindlad olla,“ ütles Regionaalhaigla verekeskuse juhataja Riin Kullaste.

Doonoreid tuleb austamisüritusele tervitama tervise- ja töövaldkonna minister Urmas Kruuse ja muusikalisi tervitusi toova Georg Otsa nimelise Tallinna Muusikakooli õpilased.

0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments