Haapsalu kolledž uuendas enam kui 20 000 euro eest arvutiparki

Juhan Hepner

juhanh@hot.ee

Eile avati Tallinna ülikooli Haapsalu kolledži otsaseinal üliõpilaste tehtud grafiti Tallinna ülikooli uue tunnuslausega „Uutmoodi akadeemiline”. Seina kaunistamiseks korraldatud kavandikonkursi võitis käsitöötehnoloogiate ja disaini eriala II kursuse üliõpilane Marju Rajasalu, grafiti teostasid üliõpilased ise ilma professionaalide abita, ütles kooli arendusjuht Liina Põld. Grafiti avamine lükkas hoo sisse kolledži 15. sünnipäeva nädalale.
Tallinna ülikooli Haapsalu kolledž. Foto: Arvo Tarmula

Tallinna ülikooli Haapsalu kolledž ostis oma multimeedialabori tarbeks 21 uut iMac arvutit.

Investeering läks maksma veidi üle 20 000 euro,” rääkis Haapsalu kolledži direktor Triin Laasi. Ligi 8000 eurot sellest summast tuli Hariduse infotehnoloogia sihtasutuse programmi Tiigriülikool kaudu.

Uute arvutite soetamise põhjuseks oli vananenud arvutipark, mis takistas uuemate programmide kasutamist.

“Multimeedialaboris tegeletakse 3D graafika, video- ja pilditöötlusega,” tutvustas multimeedia õpetaja Mehis Küla.

Programmidest, mida kasutatakse tõi ta näiteks pilditöötlustarkvara Adobe Photoshop, videotöötlustarkvara Adobe After Effects ja 3D graafikatöötlusprogrammi Cinema 4D.

iMac arvutite valmistajafirmaks on Apple. Mehis Küla sõnul on võrreldes Windowsiga nende eeliseks parem tarkvara ning mugavam võimalus kasutada paralleelselt nii Maci kui ka Windowsi operatsioonisüsteeme.

“Soovime, et tudengid tutvuksid erinevate operatsioonisüsteemidega,” lisas ta.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments