Täna on tulude deklareerimise ja maamaksu tasumise viimane päev

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Täna, 31. märtsil on viimane päev esitada 2013. aasta tuludeklaratsioon, samuti on täna maamaksu tasumise tähtaeg.

Täna hommikuks oli maksu- ja tolliametile tuludeklaratsiooni esitanud 599 126 inimest. Neile kuulub tagastamisele 88,9 miljonit eurot tulumaksu ja juurde tuleb maksta 17,8 miljonit eurot tulumaksu. Ameti prognoosi järgi võiks tänavu kokku olla umbes 640 000 deklareerijat.

Mullu deklareeris tulu 650 000 inimest, kellest 95 protsenti esitas deklaratsiooni elektrooniliselt. Tänavu prognoositakse, et e-deklaratsioonide osakaal suureneb 96 protsendini.

Esimeste tulumaksutagastustega alustas maksuhaldur 25. veebruaril. Paberdeklaratsioonide töötlemisega läheb kauem aega ja nende puhul alustatakse tagastamisega hiljemalt 20. aprillil. Üldine tulumaksu tasumise ja tagastamise tähtaeg on sel aastal 1. juuli.

Tulude deklareerimist puudutavat infot ja abi saab MTA kodulehelt www.emta.ee/tuludeklareerimine, ameti teenindusbüroodest ja helistades infotelefonidele 1811 või 880 0811.

Tasumisele kuuluva maamaksu kohta saatis maksu- ja tolliamet maksuteated välja veebruaris. Maksumaksjad, kes polnud veel jõudnud maamaksu tasuda ja on andnud maksuhaldurile oma e-posti aadressi, said läinud nädalal e-posti teel ka personaalse teavituse.

Maksu- ja tolliamet soovitab maksumaksjatel enne maamaksu tasumist kontrollida maamaksunõude olemasolu e-maksuametist/e-tollist või infotelefonilt 880 0816 või küsida e-posti aadressilt maa@emta.ee.

Kui nõue on üleval, tuleb see maksuteatel näidatud tähtpäevaks tasuda. Maksumaksjad, kes said parandatud andmetega kordusteated, peavad maamaksu tasuma kordusteates märgitud tähtpäevaks.

Maamaksu, mis ületab 64 eurot, võib tasuda kahes osas – vähemalt pool maamaksust tuleb tasuda 31. märtsiks, kuid mitte vähem kui 64 eurot. Ülejäänud osa maamaksust tuleb tasuda hiljemalt 1. oktoobriks.

Põhjalikumat informatsiooni oma maamaksu kohustuste kohta saab e-maksuameti/e-tolli rubriigist „Nõuded ja kohustused”. Küsimuste korral palume pöörduda MTA teenindusbüroodesse või helistada ameti infotelefonil 880 0816.

Uku Tampere
Maksu- ja tolliameti pressiesindaja

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments