Osmussaare rebased olid jahimeestest kavalamad

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Rebasekutsikas. Foto: Tiit Kõnnussaar
Rebasekutsikas. Foto: Tiit Kõnnussaar

Laupäeval käis kümme jahimeest Osmusaarel rebasejahil. Ühtegi looma ei nähtud, kuigi aju tehti üle kogu saare, rääkis Nõva jahi- ja kalameeste seltsi juhatuse esimees Riho Ööbik.

„Saareelanikud väidavad, et rebaseid pidi saarel olema, aga seekord õnnestus neil jahimeeste eest peitu pugeda,“ ütles Ööbik ja lisas, et ilmselt tuleb sinna veel kunagi jahile minna.

„Teooria on vägev, et kütime laiud rebastest tühjaks, aga ega see nii lihtne polegi,“ nentis jahimees.

Kokku kütivad Lääne-, Saare- ja Hiiumaa jahiseltsid väikeulukeid 18 kaitsealusel laiul.

Läänemaal lähevad Massu, Lihula, Haapsalu ja Nõva jahimehed küttima Osmussaarele, Kumarile, Papilaiule, Haeskarahudele, Laekarahule, Mustakivi, Uuluti ja Suur-Kõbaja laiule.

Keskkonnaameti Hiiu-Lääne-Saare regiooni looduskaitse juhtivspetsialisti Marju Erit rääkis märtsi keskel Lääne Elule, et kaitsealuste linnurikaste saarte kiskjatevabana hoidmine on oluline, sest muidu võivad väikekiskjad, peamiselt rebane ja kährik, laiud lagedaks süüa.

Mulluse riikliku seire andmetel ebaõnnestus lindude pesitsemine paljudel laidudel nagu näiteks Suur-Kõbajal, Laurisaarel ja Kõrgelaiul sinna jäänud rebaste või kährikute rüüstetöö tõttu.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments