Loode-Eesti turismiettevõtjad avavad 10. mail uksed

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Viikingipaadid Neyve ja Thule viivad Loode-Eesti Avatud uste päeval soovijaid merele. Foto: Riina Tobias
Viikingipaadid Neyve ja Thule viivad Loode-Eesti Avatud uste päeval soovijaid merele. Foto: Riina Tobias

10. mail avab üle 30 Läänemaa ja Lääne-Harjumaa turismiettevõtjad külastajatele oma tegemiste tutvustamiseks uksed.

Tegemist on tagurpidi messiga, kus ettevõtjad ei tule enda tutvustamiseks kokku, ootavad just inimesi enda juurde külla.

Ürituse ühe eestvedaja, Uuskalda puhkeküla perenaine Astrid Roosilehe sõnul saab inimene ise valida, kas ta tahab alustada Läänemaa või Harjumaa poolt, kas ta käib läbi mitu kohta või veedab päeva ühe turismiettevõtja juures.
„Tallinna poolt tulija saab sõita ka ringiratast, tulla Keila maanteed pidi ja tagasi minna Ääsmäe teed pidi või siis vastupidi,” pakkus Roosileht välja.

Osalemiseks on nõusoleku andnud 31 ettevõtjat Keila, Padise, Kernu, Nissi, Nõva, Noarootsi ja Lääne-Nigula vallas, neist 19 on Läänemaa ettevõtjad. Astrid Roosilehe sõnul tegemist on pilootprojektiga, kuhu on kaasatud Loode-Eesti turismikaardil märgitud ettevõtjad.

Osalejate nimekirja näeb siit

Läänemaapoolse eestvedaja sõnul olid Loode-Eesti turismiasjalised lahkelt nõus külalistele uksi avama. „Ma olin isegi üllatunud, et Läänemaalt nii palju osalejaid on, sest see tuli nii äkki ja reageerida oli vaja ruttu,” rääkis Uuskalda perenaine.

Ettevõtmises osalevad söögikohad pakuvad tulijatele kohvi-teed ja midagi suupärast ning käsitöölised toovad välja oma käsitöö. Laikmaa majamuuseum on aga lubanud korraldada lõbusa ekskursiooni, Koela talumuuseum näitab talutöid ja Liiva talumuuseumis pakutakse esktreemautosõitu. Merele saab minna Nõva viikingipaatidega ja Osmussaare reisid teevad proovisõitu Arabellaga.

Sel aastal on Avatud uste päev ühepäevane, kuid järgmisel aastal on plaan ettevõtmine muuta kahepäevaseks ja siis võetakse kampa ka Vormsi saar.

Avatud uste päeva korraldavad Läänemaa turism ja Lääne-Harju koostöökoda.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
1 Kommentaar
Inline Feedbacks
View all comments
Olen Tallinnast ja maksan
10 aastat tagasi

Tubli ettevõtmine! Otsene sihtgrupile suunatud tegevus võrreldes staatiliste plakatite ja muu stuffiga. Loodetavasti sõnumit ürituse kohta levitatakse aktiivselt