7

Riigi Kinnisvara: Ühisgümnaasiumi kunstihankest emotsioonideta

Urmas Lauri

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Lääne Elu 8. veebruari juhtkirjas väideti ekslikult, et Läänemaa ühisgümnaasiumi kunstihanke hinnapoliitika kujundas välja Riigi Kinnisvara AS (RKAS). See ei vasta tõele, sest ostetava kunstiteose maksumus on üheselt kirjutatud kunstiteoste tellimise seadusse, millest lähtuvalt RKAS koolile kunsti hankis.

Kunstiteoseid tuleb hankida, kui ehitustööde maksumus on vähemalt 750 000 eurot. Hanke ülempiir on
65 000 eurot. Wiedemanni koolihoonesse tuli tellida uut kunsti maksumusega 36 867 eurot. Selleks korraldati ideelahenduse ja teostuse avalik konkurss.

Valminud teos vastas ideekonkursi kavandile ja kunstniku nägemusele, mida saavad kinnitada nii tellija kui ka autor, kellest viimane teostas ühtlasi autorijärelevalvet. Ka kultuuriministeerium ei ole teinud märkusi.

Läänemaa ühisgümnaasiumi kunstihange viidi ellu esindusliku koolihoone omapära ja kasutajaid arvestades, parimat praktikat kasutades ning kunstivaldkonna asjatundjaid kaasates. Tellija on valminud teosega rahul ja see on pälvinud palju tähelepanu. Mõistame aga ka neid inimesi, kellele esmapilgul tundub kooli fuajeed ilmestav teos pisut võõras. Usume, et Haapsalu on saanud juurde tükikese nüüdisaegset Eesti kunsti, mille inimesed peagi omaks võtavad.

Madis Idnurm, Riigi Kinnisvara ASi pressiesindaja

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
stiili näidised
stiili näidised

siin veel punase juhtme stiilinäidiseid, ilmselt algab neil hind 50000 eurist
http://moodnekodu.delfi.ee/news/sisustusjadisain/fotod-kauneimad-kodud-ajakirja-kodukiri-fotovoistlusel.d?id=67998699

vat
vat

no kooli õppalajuhataja poeg oli ka rahul

lahe
lahe

aga koristaja tütrele küll ei meeldinud

tellija?
tellija?

selles mõttes, et kes on konkreetne inimene sealt RKAS-st kes selle asjaga rahul on. Eriti- isegi kui jätta kõrvale vaidlus kas tegemist ikka on kunstiga või mitte, siis vähemalt tehnilise teostuse, viletsate lampide ja kõige odavamate konksude kasutamine võiks anda põhjust rahulolematuseks, sellise hinna juures .

sama
sama

demagoogia, kui elektrihinna tõstmisel, suu kinni ja olge rahul

tellija?
tellija?

Tellija on rahul? Palun näidake, kes see tellija konkreetselt on ja millega ta rahul on?

tellijaks on
tellijaks on

Riigi Kinnisvara AS, nemad on tõepoolest rahul

wpDiscuz